Cloud en innovatie in dienst van het milieu - RenoWatt

Salma Lasri is directeur van RenoWatt, het loket voor energieaudits en -studies bij de renovatie van openbare gebouwen. Via deze getuigenis legt zij uit hoe de NRB-teams een digitaal platform hebben ontwikkeld om het energieverbruik van openbare gebouwen te monitoren.
 
 
Het Renowatt-team had een tool nodig voor de opvolging van hun processen, aangepast aan hun groeiende structuur. Via het platform kan het voortaan de door het loket gefinancierde werkzaamheden centraal beheren en optimaal monitoren.
 
Het team Digital Transformation & Innovation leidde dit project op basis van Agile en DevOps. Dit maakte een snelle ontwikkeling van de oplossing mogelijk. De tijds- en budgetbeperkingen werden volledig gerespecteerd. De nieuwste technologieën werden gebruikt voor zowel de ontwikkeling (NodeJS, Angular ...) als voor de hybride cloudinfrastructuur (AWS en Azure).
 
Vandaag zijn er bijna 500 sensoren geïnstalleerd in openbare gebouwen in het Waalse Gewest. Deze sturen automatisch temperatuur- en vochtigheidsgegevens naar het platform. Hiervoor gebruiken zij specifieke netwerken voor het internet der dingen (IoT), zoals Sigfox. Dankzij de combinatie van sensorgegevens, meteorologische waarnemingen en een reeks andere meetgegevens kunnen verbeteringen in de energieprestaties van gebouwen objectief worden gemeten via IPMVP-berekeningen (International Performance Measurement and Verification Protocol). 
 
Dit project bouwt voort op de innovatiecompetenties van NRB. Voor Renowatt is dit een succesverhaal: goed beheer van de overheidsfinanciën en een positieve impact op het milieu. 
 

Meet weten? 

Naar the website van Renowatt

 
 

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen