Distributed Systems Hosting

U kunt zich concentreren op uw kernactiviteiten

Voor de meeste organisaties en IT-afdelingen is IT-infrastructuur een commodity geworden. Het beheer ervan is tijdrovend en vergt vaak zeer specifieke competenties.

Door het beheer van uw gedistribueerde systemen aan NRB uit te besteden, kunt u meer tijd spenderen aan de ontwikkeling van uw bedrijf. U moet niet meer investeren in een eigen IT-infrastructuur en in gespecialiseerde informatici die soms moeilijk te vinden zijn. U kunt uw middelen inzetten waar ze de meeste waarde creëren.

Sommige organisaties kiezen ook voor outsourcing om hun IT-processen te vereenvoudigen. Dat kan resulteren in kortere time-to-market gezien alles sneller ter beschikking van de gebruikers staat. De modellen die wij voorstellen laten u toe om uw IT-opzet gelijke tred te laten houden met uw activiteiten.

Oplossingen volgens uw wensen

Wanneer u het beheer van uw IT-infrastructuur aan ons toevertrouwt, profiteert u van een interessant financieel model waarmee u investeringen (CAPEX) omzet in operationele kosten (OPEX). Daarnaast verbeteren de beveiliging, flexibiliteit, mobiliteit, kwaliteit en prestaties van uw IT-omgeving. U betaalt alleen voor de diensten die u nodig heeft.

NRB heeft de vereiste kennis, middelen en infrastructuur om u een dienstverlening van de hoogste kwaliteit te verzekeren. U kunt bij NRB een afzonderlijke fysieke of virtuele infrastructuur krijgen, of onze gedeelde infrastructuur gebruiken. In beide gevallen krijgt u een gegarandeerde graad van dienstverlening en beveiliging zoals beschreven in een SLA (service level agreement).

Omdat we in België gevestigd en vertrouwd zijn met de business van onze klanten, kunnen we adequaat voldoen aan de wettelijke bepalingen die voor u van toepassing zijn.

NRB kan alle lagen van een gedistribueerde omgeving beheren:

Netwerk

NRB biedt een groot aantal netwerkdiensten aan, van eenvoudig tot geavanceerd. We beheren de toegang tot het datacenternetwerk (backbone, VPN, WAN, …) en het gebruikersnetwerk (LAN, Wi-Fi, …), op een strict gecontroleerde en beveiligde manier (firewall, IPS, AAA). We bieden capaciteit en snelheid aangepast aan uw behoeften (applicaties, back-up, internettoegang, …) en aan uw budget.

We kunnen de verbinding en de connectiviteit tussen uw verschillende gebouwen beheren, met een optionele voorrang voor bepaalde gegevensformaten (spraak, video, data).

Opslag

We bieden flexibele opslagruimte op basis van uw noden en budget. U bepaalt welke graad van prestaties en capaciteit u verwacht, en wij garanderen u de beschikbaarheid en beveiligde toegang tot uw gegevens. Die kunt u indien gewenst synchroon laten dupliceren op onze andere site. Bij NRB geniet u van toptechnologie die we zelf beheren volgens de hoogste normen. Die zijn bedoeld om u maximale flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden te bieden. De technologie die wij gebruiken, krijgt de hoogste graad van leveranciersondersteuning.

Besturingssystemen

We hosten en beheren de meeste besturingssystemen op de markt, waaronder Microsoft Windows Server, Linux Server en bedrijfseigen UNIX-systemen zoals Solaris en AIX.

Databases

We hosten en beheren het grootste deel van de databases die op de markt verkrijgbaar zijn, zoals Oracle, DB2, SQL Server, MySQL en PostgreSQL. Voor elk van die databases hebben we oplossingen op maat van uw behoeften en financiële middelen. We garanderen daarbij een hoog niveau van prestaties en beveiliging van wat het meest waardevol is voor uw organisatie: uw gegevens.

Voor organisaties met een aanzienlijk aantal Oracle-databases beheren we Oracle Exadata-appliances.

Middleware

We hosten en beheren een groot aantal intermediaire applicaties die zich tussen de besturingssystemen en de frond-end softwarelaag bevinden. We hebben expertise voor de belangrijkste middleware op de markt, zoals WebSphere, Tomcat, Jboss, PHP en IIS. Die gebruiken we om web- en ECM-toepassingen te voorzien van aangepaste beveiliging en authenticatie. We beheren ook enterprise service bus (ESB)-oplossingen voor een beveiligde en gecontroleerde gegevensuitwisseling tussen de verschillende onderdelen van een IT-omgeving.

Back-up

NRB heeft beveiligde back-upoplossingen volgens uw budget. We garanderen u de RPO (Recovery Point Objective) en RTO (Recovery Time Objective) die voldoen aan uw strengste bedrijfseisen. We gebruiken daarvoor geavanceerde technologie die conform is aan de marktstandaarden. Lees ook over ons aanbod Backup in the Cloud.

Archiving

We archiveren uw afbeeldingen, video’s, teksten, applicaties, logbestanden en andere gegevens. Het maakt niet uit hoe oud die zijn. We archiveren ze voor de duur van uw keuze en volgens de wettelijke voorschriften of aanbevelingen die voor u gelden. Onze archivering is ‘geo-redundant’, wat betekent dat we uw gegevens tegelijk bewaren op twee locaties die 30 kilometer van elkaar verwijderd zijn.

Monitoring & Alerting

We bieden monitoring- en alerting-diensten voor alle systemen die wij beheren en voor systemen beheerd door derden. We hebben alle nodige tools voor preventieve controle van uw SAP-, Oracle-, Linux- of Microsoft-systemen. Daardoor detecteren we een storing of defect alvorens die zich voordoen.

Ons aanbod

Onze dienstverlening is modulair: u kiest welke diensten u aan ons toevertrouwt en welke bovenliggende lagen u zelf blijft beheren. Maandelijks ontvangt u een factuur op basis van uw gebruik.

Voor elke laag die u aan ons uitbesteedt, kunt u afhankelijk van de gewenste beveiliging, bedrijfscontinuiteit en beschikbaarheid kiezen tussen vier dienstverleningsniveaus.

Bronze Silver Gold Platinum

We gieten ons aanbod in drie modellen:

IaaS

We beheren de netwerk- en opslaglagen van uw omgeving. U kunt kiezen voor onze opties back-up, monitoring en beveiliging van systemen. We archiveren uw gegevens volgens uw behoeften.

PaaS

Hier krijgt u alle diensten en opties van ons IaaS-aanbod. Daarbovenop beheren we uw besturingssystemen.

PaaS+

We verzorgen het beheer van uw databases en middleware die nodig zijn voor de werking van uw applicaties.

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen