Onze infrastructuur

Sinds zijn oprichting is NRB blijven investeren in zijn infrastructuur: onze datacenters, kantoren en hun uitrusting. Onze twaalf gebouwen in Herstal zijn in verschillende fasen gebouwd en regelmatig voorzien van nieuwe apparatuur, zoals onze zonnepanelen die reeds voorzien in een groot deel van onze energiebehoefte.

Onze datacenters bevinden zich in drie afzonderlijke gebouwen op onze site in Herstal. Ze zijn via dark fiber verbonden met een back-upsite op ruim dertig kilometer afstand om te komen tot een volledig ontdubbelde of redundante opzet. De datacenters zijn uitgerust met geavanceerde systemen voor beveiliging en toegangscontrole. Ze staan onder permanente videobewaking en hebben volledig redundantie qua netwerken, stroomvoorziening en koeling. Onze infrastructuur voldoet aan alle eisen van The Uptime Institute voor een Tier III-datacenter, maar ook aan bepaalde Tier IV-eisen. Tier IV is internationaal de hoogste klasse.

In 2014 openden we ons gloednieuwe Service Control Center. Van daaruit hebben we optimale controle op de werking van alle systemen die binnen onze omgeving werken.

In 2018, NRB investeert ettelijke miljoenen euro in de bouw van een gloednieuw datacenter in Villers-Le-Bouillet. Deze investering kadert in de verdere ontwikkeling van NRB’s eigenzinnige cloudstrategie. Het nieuwe datacenter is voor NRB een volgende stap naar het datacenter van de toekomst: een door intelligente software beheerd datacenter. 

In 2019, NRB ontvangt de prijs "Datacenter and Hosting Company of the year" van Datanews.

 

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen