Sibelga: ontwikkeling van een Data Hub ter bevordering van de energietransitie

Ontdek hoe de samenwerking tussen NRB en Sibelga, de Brusselse netbeheerder voor gas- en elektriciteitsdistributie, helpt om tegemoet te komen aan de nieuwe ecologische behoeften van de burgers.

Het verenigen van technologie en ecologie opent nieuwe perspectieven om klimaatverandering tegen te gaan.

Sibelga, centraal in de Brusselse energiedistributie, heeft in samenwerking met NRB een Data Hub ontwikkeld die de grote hoeveelheid gegevens die door slimme meters worden vastgelegd kan opslaan. Ze helpen de energietransitie te bevorderen en vergemakkelijken nieuwe consumptiegewoontes, zoals energiedelen (bijvoorbeeld tussen buren) en energieflexibiliteit (energie verbruiken wanneer groene stroom beschikbaar is). "Deze nieuwe IT-tools helpen burgers om anders met energie om te gaan. De slimme meter is een belangrijk element in deze overgang, omdat hij dagelijks waardevolle gegevens genereert," legt Frédéric Lhost uit, Head of Markets & Metering Unit bij Sibelga.

NRB werkt mee aan een mobiele applicatie waarmee gebruikers hun energieverbruik interactief kunnen bijhouden. Stefan Onselaere, Manager Energy Transition Team bij Sibelga, benadrukt de cruciale rol van NRB in "de technische ondersteuning en ontwikkeling van deze IT-architectuur ".

De samenwerking tussen Sibelga en NRB is een perfect voorbeeld van hoe technologie en innovatie kunnen leiden tot positieve en duurzame veranderingen voor ons milieu.

Neem contact op met NRB

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen