NRB en Partezis maken ERP-platfom van SAP toegankelijker voor zorginstellingen

donderdag 10 juni 2010

Herstal/Heverlee, 10 juni 2010 – NRB en Partezis gaan samenwerken om zorginstellingen het ERP-platform van SAP aan te bieden via het SaaS-concept. Voor de klanten biedt dit vooral als voordeel dat ze zelf niet moeten investeren in dure hardware-infrastructuur, softwarelicenties en gespecialiseerde IT skills. Verder is de prijszetting transparant en aangepast aan de grootte van het ziekenhuis en het gebruik.

SaaS staat voor Software as a Service, software als een dienst dus. Concreet komt dit erop neer dat de servers en de gebruikte software zich niet op de locatie van de klant bevinden maar op die van de leverancier, en dat de oplossing een ruime variatie biedt aan voorgeconfigureerde functionaliteiten. Dat is zeker voor zorginstellingen als hospitalen een pluspunt. Zij zien informatica en de ermee gepaard gaande implementatietrajecten immers vaak eerder als een noodzakelijk kwaad dan als een nuttige meerwaarde voor de interne werking.

Partezis levert al jaren aangepaste ERP-applicaties (enterprise resource planning) aan zijn klanten in de zorgsector. De oplossingen van Partezis worden ondertussen al gebruikt in meer dan 50 ziekenhuisgroepen. Die kunnen tot eind 2011 overstappen naar het SaaS-platform, waarbij de financiële impact tot eind 2014 neutraal blijft. NRB en Partezis zijn ervan overtuigd dat de samenwerking hen ook heel wat nieuwe klanten zal opleveren, niet enkel op de Vlaamse maar op de volledige Belgische markt.

In de samenwerking tekent NRB voor het systeembeheer terwijl Partezis het applicatiebeheer voor zijn rekening neemt. Ook ERP-leverancier SAP en Microsoft, dat zorgt voor de database, zijn partner in het project.

‘Wij kozen voor NRB om verschillende redenen’, aldus Wouter Hanson, business development & operations manager bij Partezis. ‘Zij leveren ons de nodige schaalbaarheid en geloven sterk in risicoverdeling. Bovendien bezit NRB een bewezen competentie inzake de administratie van grote ERP-systemen. Last but not least is er de culturele match. Beide organisaties hebben de afgelopen jaren een vergelijkbaar intern veranderingsproces doorgemaakt.’

‘Partezis is een perfecte partner’, zegt Karl Reremoser, business development manager bij NRB. ‘In de eerste plaats kan Partezis terugvallen op een jarenlange ervaring in de zorgsector, vooral dan op de Nederlandstalige markt. En dankzij dit partnership kan NRB zijn aanbod op de Franstalige markt, waar we om historische redenen vooral actief zijn, op een geloofwaardige manier uitbreiden naar de zorgsector.’


Over NRB

NRB behoort vandaag tot de grootste ICT-spelers in België. Het werd midden jaren tachtig opgericht als IT-afdeling ‘between houses’ die diensten aan de eigen aandeelhouders verleende: de Ethias-groep en nutsbedrijven zoals ALG, CILE, Tecteo en meer recent ook Sibelga. Intussen heeft NRB een sterke positie verworven in de financiële sector, de publieke sector en de nutsbedrijven en wint het steeds meer terrein binnen de sociale en gezondheidssector.

NRB biedt alle elementen van een totale ICT oplossing en staat in voor de volledige levenscyclus ervan. NRB draagt niet alleen zorg voor de ICT-infrastructuur van zijn klanten, hetzij ter plaatse of in het eigen datacenter van NRB. NRB ontwerpt, ontwikkelt, beheert en onderhoudt bovendien ook de architectuur en de applicaties (mainframe of open systemen). Dat laatste gaat om toepassingen voor de ondersteuning van core business processen in de nuts-, publieke en financiële sector, hetzij ontwikkeld op maat, hetzij door customisatie van ERP (SAP), ECM (Entreprise Content Management) of BI (Business Intelligence)-toepassingen.

 

NRB stelt vandaag meer dan 600 mensen tewerk in zijn kantoren in Herstal, Naninne en Brussel. Vorig jaar werd een omzet van 130 miljoen euro gerealiseerd. NRB is bovendien een lokaal bedrijf en wenst dit ook zo te houden. Concreet betekent dit dat 100% van de aandelen in handen zijn van Belgische organisaties. Dit maakt van NRB de perfecte partner voor iedereen die op zoek is naar plaatselijke verankering. Meer informatie is beschikbaar op www.nrb.be


Over Partezis

Partezis ontstond ruim 40 jaar geleden als een ledenvereniging waarin Vlaamse katholieke ziekenhuizen en andere zorginstellingen hun krachten bundelden. Vandaag opent Partezis als volwaardig IT-bedrijf, wars van een bepaalde verzuiling of ideologie, zijn deuren voor de volledige Belgische zorgsector. Als vertrouwenspartner van zijn strategische doelgroepen staat Partezis garant voor hoogbetrouwbare en geavanceerde IT- en businessondersteunende oplossingen waarmee zijn klanten op een efficiënte wijze een optimale zorg kunnen verlenen aan hun patiënten. Vanuit zijn hoofdkantoor in Heverlee en zijn bijkantoor in Merelbeke werkt Partezis dag in dag uit met meer dan 130 medewerkers aan geavanceerde oplossingen. Samen zetten zij hun schouders onder ambitieuze IT-projecten in Belgische zorginstellingen, waaronder voornamelijk ziekenhuizen en woon- en zorgcentra. Het omzetcijfer van Partezis, dat net als het aantal VTE al enkele jaren wordt gekenmerkt door een stijgende lijn, werd eind 2009 afgesloten met 13 miljoen euro op de teller. – Meer informatie is beschikbaar op www.partezis.be

Voor meer informatie:

NRB
Karl Reremoser, Business Development Manager
0479 34 75 69 - karl.reremoser@nrb.be

Daniel Eycken, Marketing Manager
0475 69 34 10 - daniel.eycken@nrb.be

Parc Industriel des Hauts Sarts, 2ème avenue - 65 - 4040 Herstal
www.nrb.be

Partezis
Wouter Hanson, Business Development & Operations Manager
016 399 511 - 0479 90 26 14 – w.hanson@partezis.be

An Haesaerts, Communication Coordinator
016 399 511 - 0478 99 25 38 – a.haesaerts@partezis.be

Researchpark Haasrode 1310 – Interleuvenlaan 10
3001 Heverlee
www.partezis.be

RCA pr
Jordy Hex, PR Consultant
011 590 595 - jordy.hex@rca.be

Koningin Astridlaan 38
3500 Hasselt
www.rcapress.be Koningin

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen