Frédéric Deboudt wordt de nieuwe CEO van Groupe Trigone Informatique

donderdag 1 april 2021
Frédéric Deboudt volgt Denis Burtin op als Chief Executive Officer van Groupe Trigone Informatique, het in Parijs gevestigde dienstenbedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer en onderhoud van mainframe- en andere IT-systemen.
 
Groupe Trigone Informatique is in oktober vorig jaar toegetreden tot de NRB Groep, een van de toonaangevende IT-dienstverleners in België. Frédéric Deboudt, de nieuwe CEO, vervangt Denis Burtin die in 1982 de Groupe Trigone Informatique oprichtte. Hij vervoegt Trigone om de ontwikkeling van het bedrijf in Frankrijk voort te zetten.
 
Trigone had in 2019 een omzet van 5 miljoen euro en heeft momenteel 70 mensen in dienst die specifieke technische vaardigheden hebben in IBM Z en gedistribueerde systemen. Trigone biedt een breed scala aan systeembeheerdiensten, zowel op afstand als op locatie. Activiteiten in verband met mainframes zijn goed voor 60% van zijn omzet. Het bedrijf biedt ook consultancydiensten aan en heeft een aanzienlijke expertise ontwikkeld in systeemmigraties.
 
De nieuwe CEO, Frédéric Deboudt, heeft een master in toegepaste computerwetenschappen van de Université Paris XI-Orsay, een postgraduaat in bedrijfscomputerwetenschappen van de Université Paris IX-Dauphine en een MBA (Cambridge). Hij heeft 35 jaar ervaring in de IT-industrie, opgedaan bij bedrijven als IBM, Capgemini, CGI en Fujitsu. Hij heeft een uitgebreide kennis van informatie- en communicatietechnologie (ICT), zowel op het gebied van infrastructuur als ontwikkeling, en een sterke ervaring op het gebied van verkoop, product- en dienstenontwikkeling, personeelsbeheer en leiderschap.
 
Denis Burtin, de huidige CEO, zal bij Trigone aanblijven als interim-manager. Hij zal belast zijn met het vergemakkelijken van de integratie van Frédéric Deboudt en het overdragen van zijn kennis en deskundigheid.
 
“Ik wil Denis Burtin bedanken voor zijn betrokkenheid bij zijn nieuwe functie en ik wens Frédéric veel succes bij zijn missie om Trigone binnen de NRB Groep te ontwikkelen”, aldus Pascal Laffineur, CEO van de NRB Groep. “Dankzij Trigone is ons gezamenlijke mainframe-competentiecentrum uniek geworden met meer dan 350 mainframespecialisten, die in staat zijn de mainframe-activiteiten van grote openbare, financiële of industriële groepen in Frankrijk, België en Luxemburg te ondersteunen. Samen willen Trigone en NRB Group aanjagers zijn van de digitale transformatie van private en publieke organisaties, als een sterke partner die een betrouwbaar lokaal alternatief biedt voor de internationale concurrentie.”
 
Instance

In us they trust...

Contact us :

  • Mail us
  • Phone us

Follow us :

  • Linked In
  • Twitter
  • Google +
  • Slideshare
  • Youtube
  • Flickr

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen