577,5 miljoen euro: de NRB-groep behaalt het hoogste zakencijfer in zijn geschiedenis

maandag 29 april 2024

De NRB-groep, een van de toonaangevende IT-dienstverleners in België en Europa, heeft zijn financiële resultaten voor 2023 bekendgemaakt. Met een uitzonderlijk omzet van 577,5 miljoen euro en de expertise van 3.670 medewerkers bevestigt de Groep zijn positie als een essentiële partner in de markt, door het aanbieden van digitale oplossingen die aansluiten bij de uitdagingen van vandaag en morgen en die zijn afgestemd op de behoeften van zijn klanten.

Download het jaarverslag 2023

Belangrijke cijfers

NRB-groep rapporteert een omzet van 577,5 miljoen euro, een stijging van 72,1 miljoen euro vergeleken met het jaar 2022. Het operationele resultaat (EBIT) bedraagt 25,1 miljoen euro en de bruto bedrijfswinst (EBITDA) 48,1 miljoen euro.

Alle technologische oplossingen die door de medewerkers van de groep worden ontwikkeld, zijn gericht op zowel de publieke als de private sector.

De NRB-groep heeft innovatie omarmd om te anticiperen op de behoeften van zijn klanten

Dankzij een geïntegreerde innovatiestrategie vestigt NRB Groep zich als een onmisbare partner voor het begeleiden van de digitale transformatie van organisaties en het aanbieden van oplossingen op het gebied van cybersecurity en cloud, evenals geavanceerde technologieën in kunstmatige intelligentie, data en vele andere gebieden.

De 3.670 medewerkers zijn aandachtig voor de behoeften die door de klanten worden geuit, of het nu gaat om bijvoorbeeld het organiseren van de migratie van gegevens naar een openbare, private of hybride cloud (stack transitie) of het investeren in nieuwe technologieën om vooruitstrevende oplossingen te bieden. "De toekomst van de NRB-groep, daar werken we elke dag aan. We stellen alles in het werk om te innoveren, duurzaam te zijn en vertrouwensrelaties op lange termijn op te bouwen. Het is onze ambitie om voorop te blijven lopen op het gebied van technologische innovatie, zodat we het succes van onze klanten in een voortdurend veranderende wereld kunnen garanderen." Dat zegt André Vanden Camp, CEO van de NRB-groep.

Een sterke technologiepartner in België ...

Alle filialen van de NRB-groep werken dagelijks om aan de eisen van de markt te voldoen en bieden een complete dekking van de technologische behoeften. NRB nv is de partner van grote organisaties, zowel in de publieke als private sector; Civadis en Cevi richten zich op de publieke sector, Prodata biedt zijn expertise in cybersecurity aan in de Brusselse en Vlaamse regio, Computerland en Win willen kmo's ondersteunen en ZORGI innoveert in de ziekenhuissector. "Door mensen centraal te stellen in haar strategie onderstreept de NRB-groep het cruciale belang van de competenties en betrokkenheid van haar medewerkers voor het succes van de onderneming. Met teams van erkende experts in de vakdomeinen en informatietechnologie zetten we onze expertise niet alleen in voor technologische uitdagingen, maar ook voor de maatschappij als geheel, om actief bij te dragen aan haar ontwikkeling. Door professionele ontwikkeling aan te moedigen en een inclusieve werkomgeving te creëren, willen we elke actie zinvol maken, wat zowel onze klanten als onze medewerkers ten goede komt", vervolgt André Vanden Camp, CEO van de NRB-groep.

... en in heel Europa!

De oplossingen ontwikkeld door de NRB-groep zijn beschikbaar in België ... en in heel Europa. De uitgesproken aanwezigheid van Trigone op de Franse markt benadrukt zijn invloedrijke rol in de sector. NRB International Organisations versterkt de aanwezigheid van de Groep binnen de Europese instellingen vanuit vele landen, waaronder Luxemburg, alsook in Roemenië, Italië en Griekenland. “Ons doel is om onze klanten en prospecten meer waarde te bieden door de samenwerkingsmogelijkheden van ons ecosysteem volledig te benutten, zowel in België als in Europa", bevestigt André Vanden Camp.

Duurzame, milieuvriendelijke oplossingen

De NRB-groep ontwikkelt zijn activiteiten terwijl hij trouw blijft aan zijn historische waarden: respect voor het milieu, het welzijn van de werknemers en goed bestuur.

In januari 2024 behaalde NRB nv zijn vierde opeenvolgende Top Employer-certificering. Deze prijs vestigt de aandacht op alle hr-initiatieven van het bedrijf, te beginnen met de digitalisering van training via het online platform Lucy, de kwaliteit van onboarding en het vermogen om nieuw talent aan te trekken. "De waarde van een bedrijf zit in de mensen. Een tevreden medewerker zet zich volledig in voor zijn werk om de klant een kwaliteitsservice te bieden. Het is daarom essentieel om goede werkomstandigheden te bieden, de balans tussen werk en privéleven te respecteren en carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden aan te reiken, zonder tijd voor ontspanning te vergeten." Dat zegt Laurence Mathieu, CEO van NRB nv.

De NRB-groep investeert ook aanzienlijk om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. In 2023 zal er 1957 ton CO2 niet in de atmosfeer zijn uitgestoten dankzij de windturbine en de 940 zonnepanelen die geïnstalleerd zijn op de historische site in Herstal. Tegen 2050 zouden al onze ecologische initiatieven de groep in staat moeten stellen zijn doelstelling te bereiken om de CO2-uitstoot met 100% te verminderen.

Download het jaarverslag 2023

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen