SPW-Digital: innovatie, de ideale oplossing om aan de behoeften van gebruikers te beantwoorden

Abderrahim Chafik en Alain Hubert, respectievelijk verantwoordelijk voor de afdeling Ontwikkeling van innovatieve toepassingen en innovatie-expert, leggen uit hoe de Factory Innovation van NRB SPW-Digital heeft geholpen om een effectieve methodologie tussen hun verschillende teams op te zetten.

De missie van SPW-Digital is duidelijk: de problemen van gebruikers (werknemers, bedrijven, burgers) oplossen en hen een hoogwaardige service bieden. In de afgelopen jaren zijn er acht afdelingen gecreëerd, elk met een specifieke taak om aan de behoeften van de klanten te voldoen.

SPW-Digital heeft zich omringd met experts op het gebied van innovatie om deze ambities waar te maken. De Waalse overheid wendde zich al snel tot NRB en zijn Innovation Factory. "Het was voor ons essentieel om een beroep te doen op professionals in innovatie en technologie, en dat is precies wat we vonden bij NRB. We vonden experts die ons konden helpen met de ondersteuning en technology intelligence, in het bijzonder," legt Alain Hubert, innovatie-expert bij SPW-Digital, uit.

Deze vruchtbare samenwerking heeft geleid tot de organisatie van talrijke workshops met de verschillende algemene directies van de overheidsdiensten en de lancering van verschillende prototypes, met name dankzij de aanpak en het projectmanagement die rechtstreeks door medewerkers van NRB worden verzorgd. "We waarderen de ervaring van de Factory Innovation met gelijkaardige gevallen als de onze binnen de publieke sector. De experts van NRB hebben ons ook inzicht gegeven in een innovatieve methodologie als Design Thinking en we mogen de ondersteuning die geboden werd bij het opzetten van de verschillende afdelingen binnen SPW niet vergeten", vertelt Abderrahim Chafik, hoofd van de afdeling Ontwikkeling van innovatieve toepassingen bij SPW-Digital.

Het resultaat is duidelijk: SPW-Digital blijft groeien en lanceert nieuwe projecten met de hele administratie. En dat allemaal dankzij een bewezen en effectieve methodologie

Neem contact op met de NRB innovation team

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen