LETSGO CITY, DE DIGITALE 'POCKET'-METGEZEL VAN DE BURGER

De visie #Smartcities van de groep NRB pleit voor de creatie van een ecosysteem rond een sterke, bindende industriële speler. Zijn rol bestaat erin de deelnemende partijen rond de specifieke thema's aan te moedigen. Deze geprivilegieerde partnerschappen kunnen verschillende vormen aannemen: van een eenvoudige samenwerking tot het deelnemen aan start-ups of kmo's. De groep NRB wil deze rol van centrale speler voor haar rekening nemen. Het is dus behoorlijk normaal dat Afelio, filiaal van de groep, besloot om in de beloftevolle start-up LetsGO City te investeren. 

LetsGO City werd twee jaar geleden in het leven geroepen door Pierre Labalue en Gilles De Stexhe. Deze jonge onderneming stelt nu al een mobiele oplossing en een website voor. Een aantal Waalse gemeenten, waaronder Chaudfontaine, waren de pioniers. LetsGO City is de laatste schakel van de keten tussen de overheidsdienst en de burger, en dit is net een van de redenen waarom NRB dit interessante initiatief steunt.

LetsGO City heeft de ambitie om de digitale 'pocket'-metgezel van de burger te worden. Het vergezelt de burger in zijn dagelijkse leven via interacties met zijn favoriete locaties. LetsGO City profileert zich als de booster van de lokale activiteit.

 

HOE WERKT LETSGO CITY?

De gebruiker moet eerst en vooral zijn favoriete plaatselijke locaties selecteren. Hiervoor kan hij ook de geolocalisatie van zijn Smartphone gebruiken. Na deze stap heeft de gebruiker toegang tot de volgende informatie en diensten:

 

Voor de burger

  •          Lokale informatie verstrekt door het bestuur: agenda met de feestelijkheden, mededelingen bestemd voor de bevolking, sportevenementen …
  •          E-services: administratieve documenten, informatie over inzamelingen …  
  •          Louter lokale actualiteiten dankzij een partnerschap met Editions de l'Avenir
  •        Voor gemeenten die een stap verder willen gaan in de exploitatie van deze oplossing, is er een waaier van verschillende diensten  diedoor de burger geactiveerd kunnen worden: boekingen voor culturele activiteiten, beschikbare parkeerplaatsen, signalering van stadsproblemen 

 

Voor de toerist

  •          Het geheel van nuttige informatie betreffende activiteiten voor vrijetijdsbesteding in de regio
  •          Suggesties voor bezoeken en activiteiten verbonden met het profiel van de gebruiker en met zijn geolocalisatie

 

Voor de handelaar

  •          De mogelijkheid om informatie en promoties te publiceren, om de plaatselijke handel aan te zwengelen door de gebruikers te laten profiteren van 'goede plannen' van dat ogenblik
  •          LetsGO City wil de partner van de lokale spelers zijn. Aan de hand van deze applicatie kan men heel wat diensten op zak hebben, allemaal in één enkele applicatie samengebracht. Het is dus niet langer nodig om een app voor elke dienst te downloaden of om wanhopig op het internet te gaan zoeken.

 

WAT DRAAGT DE GROEP NRB BIJ AAN LETSGO CITY?

De aanbreng van de groep NRB bij de start-up is drievoudig:

Gebruikerservaring

De gebruikerservaring en het ontwerp van webversies en mobiele versies zijn volledig nagezien door de UX architects en webontwikkelaars van Afelio. Afelio is immers erkend als LA-specialist in deze materie. Het eindresultaat biedt hierdoor een ervaring die dichter bij de verwachtingen van de burger staat. 

 

Technologie

De teams van Afelio houden zich bezig met het grondig herwerken van webapplicaties en mobiele applicaties. Het doel is enerzijds om ze robuuster te maken, en anderzijds meer open om nieuwe diensten en nieuwe functies te kunnen bevatten.

 

Commercialisering

De bevoorrechte positie van Civadis als IT-partner van de gemeenten in de Waals-Brusselse Federatie vormt een uitzonderlijke kans voor LetsGO City. Civadis biedt immers een open deur naar de doelmarkt van de start-up.

De lancering van deze nieuwe versie, ondertussen de derde versie, is voorzien voor eind april 2016.

 

Surf naar www.letsgocity.be voor meer info.

Reactie toevoegen

6 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen