Nieuwste artikels

5 juli 2017
0 commentaar(s)

De concepten Urban Platform en City OS worden steeds meer geciteerd in de vaklitteratuur, waarbij men ze voorstelt als het traject dat steden en gemeenten moeten volgen om “smart cities” te worden. Het concept van een digitaal platform is niet nieuw en wordt al jaren gehanteerd door grote wereldspelers, maar de begrippen ‘openheid’ en ‘interoperabiliteit’ die er nu aan verbonden worden, zijn dat ongetwijfeld wel.

15 juni 2017
0 commentaar(s)
Tags:

NRB investeert ettelijke miljoenen euro in de bouw van een gloednieuw datacenter in Villers-Le-Bouillet. De eerste spade werd in februari 2017 in de grond gestoken. In de herfst van dit jaar moet het nieuwe datacenter zijn deuren openen.

29 mei 2017
0 commentaar(s)

In het nieuws lezen of horen we vaak dat cyberrisico’s een steeds grotere uitdaging vormen voor Belgische ondernemers. In mei 2017 vond een van de grootste cyberaanvallen ter wereld plaats met de ransomware “WannaCry/WannaCrypt”. Heel wat bedrijven en instellingen wereldwijd werden hierdoor getroffen. Ook verschillende Belgische ondernemingen kregen de vraag losgeld te betalen in ruil voor de vrijgave van hun data. De ransomware maakte ruim 200.000 slachtoffers in meer dan 150 landen, waaronder België.

28 maart 2017
0 commentaar(s)

Dit kleine personage wordt meer en meer bekend. Hij is net op tournée vertrokken om de voordelen van een geconnecteerd bestuur voor te stellen. Maar waar komt hij vandaan? Waarom hebben wij beslist om van Jules een mascotte te maken?

Het spreekt voor zich dat elke stad voortdurend probeert om haar diensten te verbeteren, om een vlottere ervaring aan haar burgers aan te bieden maar ook om concrete antwoorden te bieden op hun dagelijkse bekommernissen.

13 oktober 2016
0 commentaar(s)

De invoering van nieuwe technologieën door bedrijven, burgers en verenigingen creëert nieuwe vragen, nieuwe noden en vereist een aangepaste infrastructuur. Steden en gemeenten moeten dus zich dus aanpassen aan de veranderingen die de wereldwijde economie compleet aan het transformeren zijn.

28 september 2016
0 commentaar(s)
Tags:

De wereld vóór HANA was duidelijk een wereld vol verplichtingen, beperkingen. En vandaag is er HANA. Een deur die wijd open staat. Het is meer dan een nieuwe technologie, het is een nieuwe manier om data te verwerken.

12 september 2016
0 commentaar(s)
Tags:

De nieuwe EU-verordening voor gegevensbescherming, beter bekend als GDPR (General Data Protection Regulation = algemene verordening gegevensbescherming), kan voor uw organisatie aanzienlijke gevolgen hebben voor de manier waarop persoonsgegevens moeten behandeld worden. Uw organisatie wordt niet alleen verantwoordelijk voor de effectieve naleving van de verordening, meer bepaald voor de verwerking en bescherming van persoonsgegevens, maar kan zelfs boetes krijgen wanneer niet aan de voorschriften van de verordening wordt voldaan. Uw organisatie zal aansprakelijk worden gesteld voor alle schade die voortvloeit uit schendingen van privacygegevens.

Pagina's

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen