Ulrich Penzkofer zal de fakkel overnemen van Guy Uerlings als algemeen directeur van NRB

vrijdag 25 november 2011

Herstal, 16 november 2011 – Ulrich Penzkofer werd door de raad van bestuur aangesteld als algemeen directeur van NRB in opvolging van Guy Uerlings die op 30 april 2012 met pensioen gaat.

Ulrich Penzkofer, geboren in 1959, is een master in de Politieke Wetenschappen van de universiteit van München. Nadien vulde hij dit aan met een ‘executive training’ aan het INSEAD in Frankrijk. Na een eerste periode bij de Hypo Bank in München en in New York, startte hij in 1996 bij Siemens Business Services, de dochteronderneming van de Siemens-groep gespecialiseerd in IT-diensten. Hij werkte er achtereenvolgens als Vice President Business Development, Regional Operations Manager EMEA (Europe, Middle East & Asia), en - tussen oktober 2006 en de recente overname door Atos - als CEO van Siemens IT Solutions & Services België en Luxemburg. Voor deze laatste organisatie realiseerde hij een indrukwekkend herstel, zowel op financieel als organisatorisch vlak.

Op 1 februari 2012 vervoegt Ulrich Penzkofer NRB om op 1 maart zijn functie als voorzitter van het directiecomité op te nemen.

Guy Uerlings gaat op 30 april 2012 officieel met pensioen. Hij blijft echter Voorzitter van de Raad van Bestuur van Adinfo en haar operationele entiteiten CEVI, Logins en Adehis, evenals van xperthis, dat recent werd opgericht. De heer Uerlings zal binnen de groep een rol opnemen als adviseur om de relatie met de belangrijkste klanten van NRB te bestendigen.

Met het vertrek van Guy Uerlings zal NRB inderdaad afscheid nemen van een van zijn grote bezielers. Maar met de komst van een ervaren professional als Ulrich Penzkofer haalt deze Belgische groep de juiste competenties in huis om dit succesverhaal onverminderd verder te zetten.

Omtrent NRB:

Met een gezamenlijke omzet van meer dan 220 miljoen Euro en om en bij 1200 medewerkers behoort de NRB-groep vandaag tot de top 3 in ICT in België.

NRB biedt alle elementen van een totale ICT-oplossing en staat in voor de volledige levenscyclus ervan. NRB draagt niet alleen zorg voor de ICT-infrastructuur van zijn klanten, hetzij ter plaatse of in het eigen datacenter in Herstal. NRB ontwerpt ook de architectuur en ontwikkelt, beheert en onderhoudt de toepassingen (mainframe of open systemen). Die laatste worden hetzij ontwikkeld op maat, hetzij opgeleverd op basis van de configuratie en customisatie van ERP- (SAP), ECM -(Entreprise Content Management) of BI (Business Intelligence)-toepassingen.

NRB biedt bovendien sectorspecifieke IT-oplossingen en diensten aan voor de financiële sector, de publieke sector, de nutsbedrijven en de sociale en gezondheidssector. Sinds CEVI in Gent, Logins in Mechelen en Adehis in Namen, drie organisaties gespecialiseerd in IT -producten en -diensten voor de lokale publieke sector deel uitmaken van de groep, kan NRB zich erop beroepen de meest volwaardige partner voor alle niveaus van de publieke sector te zijn. En in september 2011 stond ook NRB aan de bakermat van xperthis, dé specialist en marktleider in Health Care ICT in België. In xperthis zitten naast NRB, drie gevestigde specialisten in de informatica voor ziekenhuizen m.n.; Partezis uit Heverlee, Xtenso uit Mechelen en Polymedis uit Bergen.

NRB is tot slot een Belgisch bedrijf en wenst dit ook zo te houden. Concreet betekent dit dat 100% van de aandelen in handen zijn van Belgische organisaties. Dit maakt van NRB de perfecte partner voor iedereen die op zoek is naar plaatselijke verankering.

Meer informatie is beschikbaar op www.nrb.be

Contact:

NRB SA
Parc Industriel des Hauts Sarts, 2e avenue - 65 - 4040 Herstal
www.nrb.be
Daniel Eycken, marketing manager NRB
Tel. 0475 69 34 10
Mail: daniel.eycken@nrb.be 

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen