Partena Professional verlengt uitbesteding van haar IBM Mainframe en AS/400 naar NRB met 4 jaar

woensdag 29 januari 2020

De HR-dienstengroep Partena Professional met hoofdzetel in Brussel en 1.900 medewerkers, verlengt haar contract met de Belgische ICT-groep NRB voor de outsourcing van haar Mainframe en AS/400 met nog eens vier jaar.

 

De IBM Mainframe is het centrale ICT-systeem van het sociaal secretariaat van Partena Professional: hierop draait onder andere de loonmotor die instaat voor de berekening van de lonen. De uitbesteding van de Mainframe van Partena Professional aan NRB gaat terug tot het jaar 2011.
In 2012 fusioneerde Partena bovendien met HDP, een sociaal secretariaat uit Gent. In oktober 2016 besliste Partena Professional om ook hun centrale ICT-systeem, op AS400 dit keer, uit te besteden aan NRB.
Eind 2018 besloot Partena Professional tot slot om de hosting en het operationeel beheer van de rest van haar ICT-omgevingen (de ‘gedistribueerde’ systemen: ongeveer 640 servers) aan NRB toe te vertrouwen.
Op 5 december 2019 zetten Partena en NRB een handtekening onder de verlenging van beide contracten met nog eens vier jaar tot 2024.
 

NRB’s mainframecentre

 
NRB is – na IBM – het belangrijkste Mainframecentre in België. In 2020 beschikt NRB over een totale capaciteit van 25.000 MIPS. Haar IBM Mainframes van de laatste generatie (z14 vandaag en z15 binnen enkele maanden) zijn gehost in eigen datacenters in Herstal en in Villers-le-Bouillet (op een afstand van 30 km). Beide datacenters zijn met dark fiber verbonden, volledig redundant en beantwoorden aan de Tier 3 + normen van het Uptime instituut. Ook op Mainframeniveau zorgt een realtime-replicatie ervoor dat op geen enkel ogenblik data verloren kunnen gaan en dat klanten ononderbroken verder kunnen werken, zelfs in het geval van een rampscenario op een van beide sites. Het team van Mainframe-experten van NRB telt meer dan 150 medewerkers; ontwikkelaars, architecten, DBA, en systeem- en productiespecialisten.
“De samenwerking tussen NRB en Partena is intussen een solide partnership geworden”, bevestigt Pierre-François Declercq, CIO van Partena Professional. “De relatie tussen beide bedrijven is er een van vertrouwen en continuïteit. Wij rekenen op NRB niet alleen voor ondersteuning en advies, maar wij krijgen dankzij hun schaalgrootte – ook en vooral in de wereld van de Mainframe – en hun bijzonder partnership met IBM, ook toegang tot technologie, expertise en condities waar wij als “kleine” mainframegebruiker anders nooit toegang tot zouden hebben.”
 

Moderniseringsproject

 
Partena Professional heeft de strategische beslissing genomen haar loonmotor-op Mainframe te moderniseren door intensief gebruik te maken van API-technologie en de mainframe toegankelijk te maken voor de moderne technologieën die gebruikt worden in de tools die bestemd zijn voor de klanten. NRB is actief betrokken bij deze modernisering onder andere bij de keuze van de tools aan de zijde van de Mainframe, het helpen bij de implementatie ervan en de begeleiding van de ontwikkelingsteams. Dankzij deze modernisering hebben de toepassingen die gebruikt worden door de klanten van Partena Professional toegang tot de transacties op de Mainframe uiteraard binnen een strikt beveiligde omkadering.
“Partena Professional is al ongeveer 10 jaar een strategische klant van NRB”, bevestigt Pascal Laffineur, CEO van de NRB Groep. “Niet alleen omdat het een belangrijke marktspeler is in de sociale sector maar ook omdat zij een voorbeeldrol vervullen door te kiezen voor de continuïteit en betrouwbaarheid van de Mainframe voor hun core business en tegelijk beroep doen op onze expertise voor de modernisering ervan. Het resultaat is het beste van beide werelden: een robuust en waterdicht systeem dat tegelijk optimaal gebruik maakt van de nieuwe digitale mogelijkheden zoals cloud, AI en IOT.”
 
Instance

In us they trust...

Contact us :

  • Mail us
  • Phone us

Follow us :

  • Linked In
  • Twitter
  • Google +
  • Slideshare
  • Youtube
  • Flickr

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen