NRB verwerft 5G-frequenties met grote toegevoegde waarde voor particuliere en openbare organisaties

dinsdag 21 juni 2022
Het BIPT, de federale regulator van de telecommarkt, heeft 5G-frequenties toegekend aan de NRB, de Belgische B2B IT-speler. Dit historisch besluit past perfect bij deze nieuwe technologie: met een specifieke focus op het oplossen van business-problemen, brengt het een revolutie teweeg in het landschap van de telecom en verbindingen.
 
De procedure voor de toewijzing van 5G-frequenties is enkele maanden geleden van start gegaan. De NRB had zich als outsider kandidaat gesteld naast de klassieke telecomspelers. CEO Pascal Laffineur licht de strategische beslissing van de groep toe: “De NRB gaat geen abonnementen verkopen aan particulieren. Wij werken in de B2B-markt en daarvoor zullen we de frequenties gebruiken die we hebben verkregen. We weten dat 5G zeer snel een conditio sine qua non zal worden voor de competitiviteit en de efficiëntie van bedrijven en overheidsdiensten. Voor onze klanten was het dus van cruciaal belang om te kunnen rekenen op een lokale speler, die hen goed kent, om onmiddellijk van start te gaan in deze nieuwe digitale revolutie”.  
 
Als sleutelspeler in de Belgische IT-sector is de NRB op enkele jaren uitgegroeid tot de partner op het vlak van gegevensbeheer, lokale cloud, beveiliging en analyse. Vandaag bereidt het zich voor om een cruciale speler te worden in de toepassing van de 5G-technologie, die verbindingen met een ongekende snelheid en stabiliteit mogelijk zullen maken, en die het leven van ondernemingen en overheidsdiensten in alle sectoren aanzienlijk zal veranderen.
 
Concreet zal de NRB op 24 juni zijn "5G-innovatielab" inhuldigen op zijn site in Hauts Sarts in de regio Luik. Hier zullen de NRB-teams use cases en toepassingen met zeer hoge toegevoegde waarde ontwerpen waarbij 5G wordt geëxploiteerd in de verschillende sectoren waarin de NRB actief is, namelijk nutsbedrijven, industrie, logistiek, ziekenhuizen, smart cities en overheidsdiensten.  
 

Contact presse :

Stéphanie De Bock, Director Marketing & External Communications

NRB S.A. | Parc industriel des Hauts-Sarts | 2e avenue, 65 | 4040 Herstal

Tél : +32 478 36 04 84 – stephanie.debock@nrb.be
 
Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen