« In digital we trust !? » een virtueel evenement op 16 december

16/12/2021

Na het succes van het evenement "Digital Impact" in Val Saint Lambert in 2019, organiseert de NRB Groep - in samenwerking met Sudinfo, Partena, Cercle de Wallonie, Agoria, RTBF en Trends Tendances - een uniek evenement met als titel "In digital we trust!?”. 
Dit evenement, dat oorspronkelijk fysiek zou plaatsvinden in de Docks Dome in Brussel, zal volledig virtueel gaan.

Met dit initiatief willen wij het debat op gang brengen over "de rol van digitale in het economisch herstel, in relatie tot het vertrouwen van de burger in het digitale". De post-COVID-herstelprogramma's, zoals aangekondigd op Europees, nationaal en regionaal niveau, kennen aan het digitale een belangrijke rol toe als hefboom voor economisch en sociaal herstel. Tegelijkertijd moet worden beklemtoond dat het digitale deze hefboomfunctie enkel kan vervullen als tegelijk begeleidende maatregelen en initiatieven worden genomen om de digitale kloof te verkleinen, ongelijkheden weg te werken en het vertrouwen van de burger, de patiënt, de consument of de werker in het digitale te vergroten.

Dit tweetalige Frans-Nederlands debat (simultaan vertaald), zal voor iedereen toegankelijk zijn en live worden uitgezonden op de website www.indigitalwetrust.be, de web-tv-kanalen van perspartners zoals Sudinfo, RTBF (Auvio), en op de sociale netwerken.

Luc de Brabandere, schrijver, filosoof en fellow BCG, zal live op het podium interageren met een panel van persoonlijkheden uit de wereld van de politiek, het bedrijfsleven en de academische wereld. Hij zal hen confronteren met de meest opvallende vragen en reacties van de straatinterviews en studiodebatten die aan dit evenement voorafgingen.

Het uiteindelijke doel is aan te tonen dat wij allen samen (politiek, administraties, academische wereld, bedrijfsleven, pers...) in staat zijn oplossingen te vinden voor dit relevante maatschappelijke vraagstuk. 

Meer info

Agenda

19:00 - 19:10 : Inleiding

19:10 - 20:20 : Debat gemodereerd door Luc de Brabandere, schrijver, filosoof en fellow BCG                      

Sprekers 

  • Thomas Dermine, Secrétaire d’État pour la Relance et les Investissements stratégiques
  • Jack Hamande, General Manager Digital Transformation BOSA
  • Bart Steukers, Chief Executive Officer Agoria
  • Michel Halet, Chief Executive Officer Partena
  • Prof. Dr. Ir. Bart De Moor, KU Leuven, Co-coördinator Flanders AI program, Voorzitter Flanders AI Academy en Health House 
  • Ilke Montag, Hoofdarts Jan Yperman Ziekenhuis, Bestuurslid Patient Empowerment vzw

20230 - 20:30 : Afsluiting door Pascal Laffineur, Chief Executive Officer The NRB Group

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen