Security Operation Center (SOC)

Cyberincidenten zijn dagelijkse kost. Het is ondertussen duidelijk dat het gewoon onmogelijk is om alle indringers buiten te houden. Bedrijven gaan volop mee in de digitale transformatie en zetten in op online aanwezigheid. Ze kiezen voor een open IT-architectuur en zijn daardoor kwetsbaarder voor cyberbedreigingen. De aanvallen zijn steeds geraffineerder.

Omdat ze ook steeds gerichter worden, is het voor organisaties soms moeilijk om ze te detecteren en af te weren. De continuïteit van een bedrijf hangt dan ook meer en meer af van de mogelijkheid om beveiligingsincidenten snel te detecteren en de impact van bedreigingen op de bedrijfsactiviteiten te beperken.

UITDAGINGEN & VEREISTE CAPACITEITEN

  • AANVALLEN VOORKOMEN? Implementatie van beveiligingsplan op basis van een steeds herhaalde Plan-Do-Check-Act cyclus om de beveiliging te verbeteren, het risico te verlagen en de wetgeving na te leven.
  • KWAADAARDIGE ACTIVITEITEN DETECTEREN? Tekenen van mogelijke kwaadaardige activiteiten snel identificeren en interpreteren door de beschikbaarheid en integriteit van kritieke activa in real time constant te bewaken.
  • DE CONTINUÏTEIT VAN ACTIVITEITEN GARANDEREN? Beveiligingsincidenten snel en doeltreffend beheren aan de hand van gecorreleerde use cases en een cyberdefensiestrategie om de impact van de bedreiging te beperken.

OPLOSSING VAN NRB & EXCELLIUM

NRB en Excellium helpen organisaties om hun activiteiten te beschermen door de zichtbaarheid van de beveiliging te verhogen, de risico's te verlagen en beveiligingsincidenten beter te beheren. Dat doen we via ons Security Operation Center, dat de blootstelling van uw bedrijf aan bedreigingen voortdurend beoordeelt en monitort, incidenten snel detecteert en u helpt om de nodige maatregelen te treffen.

In tegenstelling tot andere leveranciers van beveiligingsdiensten, combineren wij consultancy, infrastructuur en Security Operations Center in een one-stop-shop voor alles wat u nodig hebt op het vlak van hosting, cyberbeveiliging en compliance. Zo kunt u flexibele en schaalbare beveiligingsoplossingen implementeren om nieuwe bedreigingen in de cyberbeveiliging te bestrijden.

ARCHITECTUUR

Architecture SOC -NRB | Excelium

AANPAK

NRB en Excellium zullen een formele aanpak uitwerken voor een efficiënte Incident Respons Service. Wij zullen:

  • Uw incidentresponsplan beoordelen en voorbereiden
  • Uw team trainen zodat het de huidige uitdagingen op het vlak van beveiliging begrijpt
  • Uw infrastructuur verbinden met NRB en Excellium via een aansluitingskit en gecodeerde link
  • Service Level Agreements (SLA), een RACI-matrix en contactpersonen voor escalatie vastleggen
  • 24/7 veiligheidsbewaking en -beheer instellen, zowel intern als extern, op basis van uw bestaande SIEM of de gedeelde SIEM van Excellium
  • Enkel relevante incidenten escaleren na analyse
  • Operationele en uitvoerende rapporten verstrekken

HOE BETROUWBAAR IS UW CYBERDEFENSIE?

          One lock was easier to open than the others                  Don't get hooked phishing                  Simulated attack on a computer system:User nam & Password        

 

VULNERABILITY SCAN

 

 PHISHING TEST

 

 PENETRATION TEST

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen