Getuigenis EverZinc - Migratie naar NECS Hybride Cloud van NRB

Matthieu Libbrecht is IT Manager Group bij EverZinc, de wereldleider in de productie van chemische producten op basis van zink. In januari 2022 vertrouwt EverZinc zijn volledige IT-infrastructuur toe aan NRB met een migratie van zijn servers naar NECS (de hybride cloudoplossing van NRB). In deze video blikken we terug op het initiële probleem, de challenges, de geboden oplossingen en de voordelen die deze samenwerking heeft opgeleverd. 
 
 
 
Wat was het initiële probleem?
 
We waren op zoek naar een partner die onze dagelijkse activiteiten en IT-ontwikkeling kon ondersteunen. Onze vorige partner een vrij imposante partner was met zeer zware procedures. Dat leidde tot een gebrek aan efficiëntie en flexibiliteit. 
Bovendien was het platform waarop onze servers draaiden, verouderd. Daarom waren wij op zoek naar een meer lokale en flexibelere partner. 
 
Wat zijn de geboden oplossingen?
 
Wij draaien op het NECS-platform van NRB. We kunnen onze servers zelfstandig beheren terwijl we vertrouwen op de expertise en het onderhoud van NRB. Daardoor hebben we een platform zonder capaciteitsproblemen en zonder gebonden te zijn aan de publieke cloud, wat zeer voordelig is voor ons. 
 
Welke voordelen levert dat op?
 
Er zijn tal van voordelen. Een zeer user friendly platform, een kostenverlaging en een schaalbaar platform. 
 
En waar staan jullie vandaag? 
 
Al onze servers zijn gemigreerd naar de datacenters van NRB. Ten tweede zullen wij de scope van de door NRB verleende diensten uitbreiden naar diverse onderwerpen, zoals het netwerk of cyberbeveiliging. 
 
Waarom NRB? 
 
Voor ons is NRB een lokale speler met een internationale visie, net als EverZinc. Twee Luikse bedrijven, twee lokale bedrijven met een internationale visie.
 
 

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen