Smart Cities

5 juli 2017
0 commentaar(s)

De concepten Urban Platform en City OS worden steeds meer geciteerd in de vaklitteratuur, waarbij men ze voorstelt als het traject dat steden en gemeenten moeten volgen om “smart cities” te worden. Het concept van een digitaal platform is niet nieuw en wordt al jaren gehanteerd door grote wereldspelers, maar de begrippen ‘openheid’ en ‘interoperabiliteit’ die er nu aan verbonden worden, zijn dat ongetwijfeld wel.

28 maart 2017
0 commentaar(s)

Dit kleine personage wordt meer en meer bekend. Hij is net op tournée vertrokken om de voordelen van een geconnecteerd bestuur voor te stellen. Maar waar komt hij vandaan? Waarom hebben wij beslist om van Jules een mascotte te maken?

Het spreekt voor zich dat elke stad voortdurend probeert om haar diensten te verbeteren, om een vlottere ervaring aan haar burgers aan te bieden maar ook om concrete antwoorden te bieden op hun dagelijkse bekommernissen.

13 oktober 2016
0 commentaar(s)

De invoering van nieuwe technologieën door bedrijven, burgers en verenigingen creëert nieuwe vragen, nieuwe noden en vereist een aangepaste infrastructuur. Steden en gemeenten moeten dus zich dus aanpassen aan de veranderingen die de wereldwijde economie compleet aan het transformeren zijn.

10 augustus 2016
0 commentaar(s)
Tags:

Het slimme dorp is het gebied dat erin slaagt de troeven van kleinschaligheid te kruisen met efficiënte en moderne diensten voor de bevolking.

3 mei 2016
0 commentaar(s)

De energie-optimalisering van openbare gebouwen is een problematiek die in de meeste steden en gemeenten opduikt.

24 maart 2016
0 commentaar(s)

Het uitwerken van een Smart City-strategie vereist in de eerste plaats dat men zijn gemeente goed begrijpt en goed kent, teneinde een visie op lange termijn op te stellen, waaruit dan concrete projecten voortvloeien.

11 maart 2016
0 commentaar(s)

Dit artikel is de aanzet voor een reeks die ingaat op onze meest pertinente aanbevelingen voor de Waalse steden en gemeenten die willen inschrijven voor een

Pagina's

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen