ZORGI neemt Mobitrace over

woensdag 27 oktober 2021

Ontwikkelaar van mobiele ziekenhuisoplossingen sluit aan bij ZORGI

Vandaag hebben ZORGI en Mobitrace aangekondigd dat ze voortaan de krachten zullen bundelen om ziekenhuizen een nog betere ondersteuning te bieden in het aangaan van de uitdagingen voor de komende jaren. Hiermee zet ZORGI een grote stap richting verdere innovatie op het vlak van mobiele oplossingen en verruimt Mobitrace zijn bereik en capaciteit voor bestaande en nieuwe oplossingen. 

“Wie de ambitie heeft om in alle digitale behoeften van een ziekenhuis te voorzien, kan niet om mobiele oplossingen heen”, zo licht Melchior Wathelet, CEO van ZORGI, deze strategische stap toe. “De informatie en processtromen zijn minstens even belangrijk voor de verpleegkundige onderweg naar de patiënt als voor de administratieve bediende achter het pc-scherm. Als we de ziekenhuizen willen ondersteunen in hun digitaliseringstraject, moeten we hen ook kunnen voorzien van mobiele, geïntegreerde oplossingen voor hun zorg- en ander personeel.” 

Door de bundeling van de krachten met Mobitrace beschikt ZORGI voortaan over een aantal meteen inzetbare mobiele oplossingen die bij verschillende ziekenhuizen al hun dienst hebben bewezen. Nu al kan de integratie van de NurseFlow-module van Mobitrace zorgen voor een efficiëntere opvolging en rapportering van de patiënteninformatie in de ziekenhuizen. Het is de ambitie van ZORGI om deze oplossing te integreren in bestaande applicaties zoals Xperthis CARE (het elektronisch patiëntendossier van ZORGI) en nieuwe mobiele toepassingen te bouwen binnen andere pakketten. Door de samenwerking ziet het bedrijf zich versterkt met de knowhow van een team van experts in digitale mobiele oplossingen, die het ZORGI-innovatietraject niet alleen versterken maar ook versnellen.  

Mobitrace heeft momenteel mobiele oplossingen voor vijf zorgprocessen: meten en opvolgen van vitale waarden, paperless nurse, track-and-trace voor bloedzakken, staalafname, en voorbereiding en toediening van medicatie. Onder hun klanten vinden we onder meer de Antwerpse ziekenhuizen ZNA en GZA, Maria Middelares in Gent en Maastricht UMC+.  

“De integratie tussen Mobitrace en ZORGI biedt heel wat mogelijkheden, zowel voor de bestaande klanten van Mobitrace als naar uitbreiding toe”, zegt Wilfried Mertens, CEO van Mobitrace. “De sterke aanwezigheid van ZORGI binnen de Belgische ziekenhuizen kan ervoor zorgen dat we NurseFlow breder kunnen inzetten en kunnen integreren in de oplossingen die ziekenhuizen vandaag al gebruiken.” 

Zelfstandig en geïntegreerd  

De samenwerking wordt geformaliseerd in een ‘asset deal’, met overname van activa van Mobitrace. Binnen de grotere organisatie van ZORGI zal Mobitrace in eerste instantie opereren als apart team, in de eigen kantoren en met een zelfstandige commerciële en development-strategie. Die is vooral gericht op continuïteit voor bestaande klanten, partners en medewerkers. De bestaande klanten zullen nog steeds terecht kunnen bij het vertrouwde team van medewerkers. “Tegelijk gaan we wel meteen samen op zoek naar domeinen waar onze klanten op korte termijn de vruchten kunnen plukken van deze integratie”, vult Melchior Wathelet aan. “Het is het begin van een aangehouden zoektocht naar mogelijkheden om te innoveren nu we beschikken over deze uitzonderlijke combinatie van talent. Zo hopen we snel binnen andere domeinen zoals apotheek, logistiek of zorgadministratie, extra mobiele toepassingen te kunnen aanbieden aan onze klanten.”  

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen