Toenadering tussen NRB en Prodata Systems

woensdag 16 september 2020
De Belgische ICT-dienstverlener NRB en zijn partner Prodata Systems bundelen hun krachten. Deze samenwerking stelt Prodata Systems in staat een versterkte portefeuille aan te bieden aan een grotere groep klanten, terwijl de NRB Groep beroep kan doen op de specifieke competenties van Prodata Systems in het domein van netwerken, cybersecurity en datacenterbeheer.
 
Prodata Systems is gevestigd in Zaventem. Haar omzet is het laatste jaar met 25% gegroeid tot 26 miljoen euro.
 
Prodata Systems is gespecialiseerd in het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van ICT-oplossingen op maat, voor netwerken, datacenterbeheer en cybersecurity. Het is actief in zowel de privésector als de overheid. Klanten zijn onder meer de federale politie, het ministerie van Defensie, de NMBS, Brussels Airport, de CHIREC -ziekenhuizen, AG Insurance en P&V.
 
“We zijn bovendien marktleider in de digitalisering van operatiezalen van ziekenhuizen”, zegt CEO Bart Carbonez van Prodata Systems. Enkele klanten op dat gebied zijn AZ Herentals, het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst, de ZNA-ziekenhuizen in Antwerpen, CHU Dinant- Godinne en het CHwapi-ziekenhuis in Doornik.
 
Complementariteit
 
“De samenwerking met Prodata Systems past perfect in ons industrieel plan”, zegt Pascal Laffineur, Chief Executive Officer van de NRB Groep. “Het doel is ons dienstenaanbod en klantenbestand uit te breiden en onze geografische dekking te vergroten. De combinatie van NRB en Prodata Systems schept kansen voor hen, voor onze groep en voor ons beider klanten. Er is veel vraag vanuit de markt naar de competenties van Prodata Systems in cybersecurity, netwerktechnologieën en het beheer van datacenters. Daarnaast passen Prodata Systems en Xperthis goed bij elkaar. Xperthis is ons filiaal dat ICT-oplossingen aanbiedt aan de sector van de gezondheidszorg en Prodata is expert op het gebied van digitale operatiezalen.”
 
“Wij van onze kant vullen het dienstenaanbod van Prodata Systems aan met moderne infrastructuur, zoals onze datacenters, en onze expertise op gebieden zoals hybride cloud- en mainframediensten en softwareontwikkeling op maat”, stelt Pascal Laffineur. “Dankzij Prodata Systems kan de groep met een uitgebreider aanbod verder blijven groeien in heel het land, en in een volgende stap ook in onze buurlanden.”
 
Bart Carbonez, die de CEO van Prodata Systems blijft, beaamt de complementariteit met NRB. “Ons beider klanten kunnen vanaf nu een beroep doen op uitgebreidere diensten en expertise. We willen graag onze schouders zetten onder de ambitie van de NRB Groep om de belangrijkste partner te worden voor de digitalisering van bedrijven en de publieke sector in België en daarbuiten.”
 

Download onze persbericht

 
 
Instance

In us they trust...

Contact us :

  • Mail us
  • Phone us

Follow us :

  • Linked In
  • Twitter
  • Google +
  • Slideshare
  • Youtube
  • Flickr

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen