Melchior Wathelet wordt CEO van Xperthis

vrijdag 10 april 2015

Melchior Wathelet

Melchior Wathelet wordt met ingang van 1 juni 2015 voorzitter van het directiecomité (CEO) van de Xperthis Group en van Xperthis NV en zal afstand doen van zijn politieke mandaten. Ariane Magera wordt Director Xperthis Vlaanderen. Xperthis Group bestaat uit Xperthis NV, MIMS SA en CIGES SA, de filialen van de NRB Groep die gespecialiseerd zijn in ziekenhuisinformatica. 

“Ariane Magera heeft een fantastische job gedaan om de integratie te realiseren tussen de drie entiteiten – Polymedis, Partezis en Xtenso – die in 2011 door NRB werden overgenomen om samen Xperthis te vormen”, aldus Ulrich Penzkofer, CEO van de NRB Groep. “Sinds de overname van CIGES en MIMS, zijn we intussen begonnen aan de volgende fase in het groeiplan van Xperthis. In die context vonden we het opportuun om het management van Xperthis ingrijpend te versterken.”

Ariane Magera blijft lid van het directiecomité van de Xperthis Group en van Xperthis NV. Zij zal als director Xperthis Vlaanderen de activiteiten in Vlaanderen leiden.

Melchior Wathelet zal Xperthis doorheen de volgende fase leiden, te weten de integratie van MIMS en CIGES, de versterking van een innovatieve portfolio van end-to-end oplossingen en het uitzetten van een internationaal groeiplan. En vervolgt Ulrich Penzkofer: “Ik ben bijzonder verheugd dat Melchior ons vervoegt. Ik ben immers overtuigd van zijn leiderschapskwaliteiten, van zijn talenten om heterogene omgevingen te integreren en van zijn passie om Xperthis te leiden in haar visie om de marktleider te zijn in volledig geïntegreerde innovatieve ICT-oplossingen voor de ziekenhuismarkt.”

Op 15 april start Melchior Wathelet bij de Xperthis Group als waarnemer. In die hoedanigheid heeft hij de gelegenheid om kennis te maken met de medewerkers en om contact op te nemen met de klanten van de drie filialen van de Xperthis Group. Vanaf 1 juni 2015 zal hij zijn functie opnemen als CEO van de Xperthis Group en van Xperthis NV.

Originele artikel

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen