De in Parijs gevestigde Groupe Trigone Informatique treedt toe tot de NRB Groep

maandag 12 oktober 2020
Groupe Trigone Informatique, gevestigd in Parijs en gespecialiseerd in het beheer en onderhoud op afstand van mainframesystemen en gedistribueerde omgevingen, sluit zich aan bij de NRB Groep, een van de belangrijkste ICT-dienstverleners in België. Dankzij deze overname boekt de NRB Groep vooruitgang in de realisatie van haar industrieel plan: ze versterkt haar dienstenportfolio en bundelt haar krachten met een erkende Franse speler om haar aanwezigheid over de grenzen heen te vergroten.
 
Trigone, een Frans bedrijf dat opgericht is in 1982, realiseerde in 2019 een omzet van 5 miljoen euro. Er werken momenteel 70 mensen met specifieke technische vaardigheden in de z-omgeving van IBM en in gedistribueerde omgevingen. Trigone biedt een breed scala aan IT-diensten, van remote of on-site productiebeheer tot compleet systeembeheer. Hun mainframe-gerelateerde activiteiten zijn goed voor 60% van hun omzet. Het bedrijf biedt ook consultingdiensten aan en heeft een aanzienlijke expertise in systeemmigratie. Trigone werkt voor klanten in verschillende sectoren, zoals France Messagerie (voorheen Presstalis), BNP Paribas, AXA, Manpower, Sopra Steria en Société Générale.
 
“Na de recente overnames toont de toetreding van Trigone tot de NRB Groep aan dat NRB haar vijfjarig industrieel plan (2017-2022) afwerkt”, bevestigt Pascal Laffineur, Chief Executive Officer van NRB. “Deze overname stelt ons in staat om onze activiteiten verder te laten groeien buiten onze grenzen, in de mainframe- en gedistribueerde domeinen. Onze respectieve klanten zullen profiteren van de gezamenlijke knowhow van onze teams en zullen genieten van een volledig infrastructuuraanbod. Door deze overname garanderen wij de nabijheid van onze dienstverlening aan onze Franse klanten en kwaliteit en expertise op lange termijn.”
 
Denis Burtin, oprichter en Chief Executive Officer van Trigone, voegt hieraan toe: “We zijn al enkele jaren op zoek naar een overnemer met een soortgelijk DNA als het onze, die ons kan versterken en begeleiden in onze ontwikkeling. In NRB hebben we de ideale partner gevonden. Het complementaire karakter van de diensten van Trigone en NRB stelt ons in staat om onze vaardigheden te bundelen en synergiën te genereren. NRB zal haar klanten dus nieuwe diensten kunnen aanbieden, met name op het gebied van 24/7-dienstverlening. Van onze kant zullen wij onze klanten een compleet pakket kunnen aanbieden, inclusief hosting, naast onze bestaande (remote) operationele managementdiensten en onze gespecialiseerde advies-, moderniserings-, migratie- en ontwikkelingsdiensten. Bovendien kan Trigone nu profiteren van state-of-the-art technologische ondersteuning om zijn ontwikkeling te ondersteunen.”
 
NRB wordt de enige aandeelhouder van Trigone. Trigone blijft een aparte juridische entiteit, waardoor het specifieke karakter van deze organisatie wordt gerespecteerd. Denis Burtin zal zijn missie als CEO blijven uitvoeren.
Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen