De NRB Groep en De Cronos Groep richten een joint venture op voor de verkoop van Salesforce-oplossingen

dinsdag 8 juni 2021

De NRB Groep en De Cronos Groep, beide vooraanstaande Belgische ICT-dienstverleners, hebben een joint venture opgericht voor de verkoop en ondersteuning van Salesforce-oplossingen. Salesforce is een ecosysteem van cloudsoftware voor klantenrelatiebeheer (CRM). De nieuwe onderneming heet Together Services nv. Ze is voor 50% in handen van NRB nv en de andere 50% is gelijk verdeeld tussen twee bedrijven van De Cronos Groep, namelijk Oeco Group nv en Xplore Group. Olivier Lallemand wordt de Chief Executive Officer van Together Services nv, naast zijn huidige job als CEO van Afelio, de specialist in softwareontwikkeling op maat binnen de NRB Groep.

Salesforce is een geïntegreerd CRM-platform dat alle bedrijfsafdelingen – waaronder marketing, sales, commerce en service – een uniek en gedeeld beeld geeft van elke klant. Het portfolio van Together Services zal alle Salesforce-modules omvatten, zoals Sales, Service, Marketing, MuleSoft en Tableau. Er zullen ongeveer 15 mensen van de NRB Groep en De Cronos Groep in dienst worden genomen. Verwacht wordt dat in het eerste jaar nog eens 10 medewerkers zullen worden aangetrokken en dat in dat jaar een omzet van ongeveer 2 miljoen euro zal worden gegenereerd. Together Services zal gevestigd zijn in het centrum van Luik.

De NRB Groep beschikt al sinds 2020 over een Salesforce competence centre, dat hoofdzakelijk twee grote klanten van NRB bedient: de verzekeraar Ethias en het waterdistributiebedrijf CILE. Dit competence centre bestond uit medewerkers van Afelio en NRB die nauw samenwerkten met De Cronos Groep als technologiepartner voor Salesforce. De Cronos Groep werkt sinds 2009 met Salesforce en telt meer dan 300 Salesforce-consultants.

“Met de oprichting van de joint venture Together Services nv onderbouwen we in feite de samenwerking tussen de NRB Groep en De Cronos Groep”, bevestigt Olivier Lallemand, CEO van de nieuwe onderneming. “Wij brengen de specifieke troeven van beide organisaties samen: de kennis en ervaring met Salesforce van de Cronos-medewerkers en de expertise van NRB, niet alleen in specifieke sectoren zoals de publieke & sociale sector, de financiële sector, nutsbedrijven en de industrie, maar ook op gebieden zoals digitale transformatie, cloudbeheer en migraties, en uiteraard infrastructuurbeheer.”

“Bovendien strekt de actieradius van Cronos zich voornamelijk uit over Vlaanderen, terwijl die van NRB zich vooral in het Franstalige deel van het land bevindt. Together Services zal, naast een implementatieteam, ook een eigen verkoopteam inzetten. Dit laatste zal nauw samenwerken met de verkoopteams van de NRB Groep voor Wallonië, Brussel, het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk (Franstalige klanten) enerzijds en van De Cronos Groep voor Nederlandstalige klanten anderzijds. Dankzij het netwerk van beide bedrijven zullen we in staat zijn om meer dan 10.000 (potentiële) klanten te bereiken.”

“De markt voor de Salesforce-producten groeit sterk en vraagt om een sterk team dat exclusief met hun producten kan werken”, legt Dirk Deroost, beherend bestuurder van De Cronos Groep uit. “We wilden onze marktpositie voor alle Salesforce-oplossingen versterken en tegelijkertijd tegemoetkomen aan de exclusiviteitsbehoefte van de markt en Salesforce. Samen zullen we een toegewijd en gespecialiseerd team vormen, met een uitgesproken agile cultuur en dat bestaat uit lokale resources die in staat zijn om op één lijn te komen en nauw samen te werken met de klant om hem te helpen zijn klanten- en partnerrelaties te optimaliseren.”

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen