De NRB-groep behaalt een recordzakencijfer van 505,4 miljoen euro

vrijdag 28 april 2023
De NRB-groep, een van de toonaangevende leveranciers van IT-diensten in België, heeft zijn rekeningen voor het jaar 2022 gepubliceerd en boekt opnieuw een opmerkelijke vooruitgang. Het zakencijfer bedraagt 505,4 miljoen, een verbetering van bijna 4 miljoen euro ten opzichte van de resultaten van 2021. De groep vertrouwt nu op de expertise van meer dan 3.450 werknemers en is van plan zijn personeelsbestand verder uit te breiden om aan de steeds groeiende behoeften van zijn klanten te voldoen.
 

Download het jaarverslag van 2022

 

Belangrijke cijfers

 
Het bedrijfsresultaat (ebit) bedraagt 38,5 miljoen euro en het brutobedrijfsresultaat (ebitda) bedraagt 46,1 miljoen euro.
De NRB-groep biedt innovatieve oplossingen op verschillende gebieden, zoals blijkt uit de verdeling van zijn zakencijfer. De rekeningen voor 2022 laten een duidelijke stijging zien in de industriesector met 11% van het zakencijfer, een stijging van 1,3% ten opzichte van vorig jaar.
Hier de verdeling van het zakencijfer per activiteitensector op 31 december 2022:
• Public & Social: 35,7%
• Financiële diensten: 23,4%
• Gezondheidssector: 11,9%
• Business & Industrie: 11%
• Internationale organisaties: 10,8%
• Energie & Nutsbedrijven: 6,1%
• Frankrijk: 1,1%
 
 

NRB, een solide en geëngageerde Belgische groep ten dienste van bedrijven en burgers

 
Het bedrijf streeft naar een zakencijfer van 750 miljoen euro tegen 2026. Deze ambitie vormt de kern van een strategisch plan dat in drie pijlers is onderverdeeld, zoals Henri Thonnart, CEO van de NRB Groep, uitlegt. "Ons doel is duidelijk: koploper zijn in digitale transformatie door onze kernactiviteiten te versterken en nieuwe sectoren te verkennen. Wij zijn ervan overtuigd dat de sleutel tot succes ligt in ons vermogen om te anticiperen op de behoeften en verwachtingen van onze klanten en hen oplossingen van ongeëvenaarde kwaliteit te bieden. We zijn er trots op dat we totaaloplossingen bieden, zowel op het gebied van infrastructuur als van applicaties, waarmee we aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen", zegt hij. "We kijken ook naar de toekomst door nieuwe gebieden te verkennen, zoals de biotechnologie, waar we een impact kunnen hebben met onze expertise op het gebied van informatietechnologie. Tot slot hebben we de ambitie om geografisch snel te groeien, zowel in België, met de opening van nieuwe lokale kantoren om dichter bij onze klanten te zijn, als in het buitenland, waar wij met de succesvolle overname van Trigone in Frankrijk al hebben aangetoond dat wij in nieuwe markten succesvol kunnen zijn".
 

Voortzetting van het beleid van gerichte overnames

 
Concrete acties voor organische groei, het creëren van nieuwe expertisegebieden en de voortzetting van de overnamestrategie vormen de toekomst van de onderneming en zullen bijdragen tot 44% van haar toekomstige ontwikkeling. Deze overnames zijn strategisch omdat we completere oplossingen kunnen voorstellen aan alle klanten dankzij een steeds bredere portefeuille van competenties.
In 2022 nam de NRB-groep officieel Ink Consulting over, een bedrijf gespecialiseerd in de implementatie van Salesforce-oplossingen en changemanagement. De kantoren van Afelio, de specialist in web- en mobiele ontwikkeling op maat, werden ook ingehuldigd in Charleroi. Dit lokale team zal de economische ontwikkeling van deze regio ondersteunen met op maat gemaakte IT- oplossingen.
 
2023 gaat verder op dat elan met de overname van Abiware door Cevi, een lid van de NRB-groep. Deze onderneming ontwikkelt software voor de noodhulpsector (brandweer, ambulances ...) en de openbare diensten. Dankzij deze overname kan de groep een sterke positie behouden in deze sector waar de concurrentie, vooral in Vlaanderen, bijzonder sterk is.
Dankzij deze overnames kan de groep zijn leiderspositie versterken en voorop blijven lopen op het gebied van innovatie om aan de behoeften van zijn klanten te voldoen.
 
 

Innovatie altijd op de voorgrond

 
De ICT-sector is een voortdurend veranderende wereld, waarin de nieuwste technologische ontwikkelingen gevestigde normen omverwerpen. Als ICT-koploper onderscheidt de NRB-groep zich door zijn vermogen om te anticiperen op de toekomstige behoeften van zijn klanten en voortdurend te innoveren.
Cyberveiligheid is een van de gebieden waarin de groep uitblinkt. "We hebben de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in deze sector. Zo kunnen wij doeltreffend beantwoorden aan de bekommernissen van onze partners. Dit vermogen om onszelf opnieuw uit te vinden geeft ons een voorsprong", bevestigt Henri Thonnart. "Elke dag werken we onvermoeibaar om de ontwikkeling van onze klanten te ondersteunen door hen innovatieve oplossingen voor hun digitale transformatie aan te reiken, waarbij we het ons omringende milieu respecteren."
 
De NRB-groep heeft ook 5G-vergunningen verworven. Deze technologie, die nog in de kinderschoenen staat, maakt de ontwikkeling mogelijk van nieuwe oplossingen die tijd- en productiviteitswinst opleveren voor alle bedrijven, kleine of grote. Dankzij de snelle en betrouwbare verbinding draagt 5G bij tot een succesvolle digitale transformatie. De NRB-groep is er bijzonder trots op dat hij zijn competenties op dit gebied kan aanbieden, waardoor zijn klanten hun strategische marktpositie kunnen versterken en zich kunnen positioneren als een onmisbare innovatieve speler.
 

Respect voor ESG-waarden centraal in de activiteiten

 
Bij NRB staan milieu, professioneel welzijn, de bestrijding van discriminatie en goed bestuur centraal in zijn activiteiten.
Sinds 2015 hebben we talrijke initiatieven genomen om de energie-efficiëntie van de onderneming te verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen. De resultaten zijn overtuigend, met een vermindering van de uitstoot met 27% voor de periode 2015-2021 ondanks de sterke groei van de IT-vloot. De installatie van een windturbine, honderden zonnepanelen en het opvangen van regenwater zijn allemaal voornemens waarmee het bedrijf zich dagelijks inzet voor een duurzamere samenleving.
 
De NRB-groep is opnieuw een favoriete werkgever, want we hebben voor het derde achtereenvolgende jaar de Top Employer-certificering gekregen. Deze erkenning getuigt van onze niet aflatende inzet om een uitdagende en dankbare werkomgeving te bieden aan onze werknemers. "Wij willen voor onze werknemers zorgen. Wij voorzien hen van tools en opleidingen om hun competenties te ontwikkelen en te blijven innoveren. Het welzijn van onze teams op het werk staat centraal en maakt integraal deel uit van onze bedrijfscultuur. Wij zijn ervan overtuigd dat deze dynamiek en toekomstvisie onze groep zullen versterken door zijn soliditeit, aantrekkelijkheid en betrokkenheid bij bedrijven en burgers te consolideren", besluit Henri Thonnart.
 

Download het jaarverslag van 2022

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen