De knowhow van de NRB op het gebied van cyberbeveiliging wordt belicht tijdens staatsbezoek aan Griekenland

donderdag 5 mei 2022
Op maandag 2 mei heeft Pascal Laffineur, CEO van de NRB Groep, het Belgische koningspaar vergezeld op een driedaags staatsbezoek aan Griekenland. De duurzame digitale evolutie, een van de thema's die centraal staan bij dit staatsbezoek, is samen met cyberveiligheid de kernactiviteit van NRB en haar Griekse filiaal, Trasys Griekenland.
 
Tijdens dit staatsbezoek heeft Pascal Laffineur deelgenomen aan het panel van de conferentie over cyberveiligheid, georganiseerd door AWEX (Waals agentschap voor export en investeringen). In een tijd waarin cybercriminelen actief valse informatie verspreiden op sociale netwerken om de keuzes van de kiezers te beïnvloeden, kon hij het belang van cyberveiligheid voor de democratie en voor verkiezingsprocessen in het bijzonder onderstrepen. 
 
De veiligheid van de gegevens van de burgers staat centraal in de strategie van de NRB en is een voortdurende zorg voor de teams van de groep, zowel in België als in Griekenland. De NRB Groep is belast met de post-processing van de stemmen van de Belgische burgers, om de autoriteiten te voorzien van nauwkeurige en niet gecorrumpeerde resultaten. Dankzij de knowhow van onze deskundigen in zowel België als Griekenland, wordt NRB dan ook erkend als een belangrijke speler op het gebied van gegevensbeveiliging en -verwerking.
 
Pascal Laffineur sloot zijn toespraak af door het houden van democratische verkiezingen te vergelijken met de Olympische Spelen: het vergt vele jaren van voorbereiding om de uitdagingen van één enkele dag in real time aan te kunnen.
 
In de marge van deze conferentie in samenwerking met AWEX, organiseerde NRB een digitaal ontsnappingsspel over cyberveiligheid, in het prestigieuze decor van het Museum van de Goulandris Stichting. Experts van NRB begeleidden 40 IT-studenten van 3 Atheense universiteiten* bij verschillende technische uitdagingen. Dit evenement was een gelegenheid om de activiteiten van de groep en de aantrekkingskracht als werkgever meer bekendheid te geven bij jonge Grieken. Trasys Griekenland is voortdurend op zoek naar IT-profielen.
 
* Polytechnische Universiteit van Athene, National & Kapodistrian University of Athens, University of Piraeus
 
Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen