Cevi, dochteronderneming van de NRB-groep, neemt AbiWare over

maandag 16 januari 2023

De NRB-groep zet haar expansie voort en bevestigt haar positie als belangrijke ICT-speler in België. Cevi, haar dochteronderneming belast met lokale overheidsdiensten in Vlaanderen, heeft de overname van een van haar historische partners, het bedrijf AbiWare, geformaliseerd. 

Dit huwelijk, officieel gemaakt op 1 januari 2023, lijkt vanzelfsprekend. AbiWare werkt al meer dan twintig jaar samen met Cevi op het gebied van boekhoudkundige integratie en salarisverwerking. De twee ondernemingen hebben gemeenschappelijke klanten en identieke technologieën.

De knowhow van Cevi spreekt voor zich. Opgericht in 1971, onderging het bedrijf een strategische verandering aan het begin van het millennium toen het deel ging uitmaken van de holding ADINFO, waarvan de NRB-groep de belangrijkste aandeelhouder is, samen met Logins en Civadis. Vandaag is Cevi een belangrijke speler op de Nederlandstalige IT-markt, gespecialiseerd in de ontwikkeling van IT-systemen voor overheden en particuliere bedrijven. Het biedt ook oplossingen voor opleiding, analyse, advies en audits.

AbiWare ontwikkelt software voor de hulpdiensten. Het bedrijf uit Westerlo gaat er prat op gebruiksvriendelijke software te ontwikkelen die kan meegroeien in functie van toekomstige technologieën en behoeften van de klant. Het kan rekenen op gerenommeerde klanten zoals:

  • Openbare en particuliere brandweerkorpsen met software voor administratieve ondersteuning, documentbeheer en opvolging van interventies;
  • Ambulancediensten via een oplossing die de registratie van transporten, de facturatie ervan of de follow-up van officiële verslagen mogelijk maakt.

Sinds 1 januari 2023 wordt AbiWare geleid door Bert De Keyser, bijgestaan door Pol Van Cleemput. Samen met Jan Deprest en Christoph Verheecke, leden van Cevi's directieteam, zullen zij de strategische ontwikkeling van software en diensten voor de hulpdiensten voortzetten. “De integratie van Cevi en AbiWare biedt tal van mogelijkheden om het bestaande cliënteel nog beter van dienst te zijn.  Tegelijk zal kruisbestuiving ervoor zorgen, dat potentieel nieuwe markten toegankelijk worden”, zegt Bert De Keyser.

Met de vername van AbiWare kan de NRB-groep blijven groeien in een concurrerende publieke markt die steeds ingewikkelder wordt door de vele gemeentelijke fusies. De groep en de onderneming kunnen nu synergiën tot stand brengen tussen hun gemeenschappelijke klanten. 

Deze overname past ook in het groeibeleid van de NRB-groep, die streeft naar een zakencijfer van 750 miljoen euro in 2026, met name door de overname van nieuwe dochterondernemingen en de ontwikkeling van groeimarkten zoals biotechnologie en industrie.

 

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen