Akkoord met NRB over verkoop WIN

dinsdag 7 februari 2023
Na de toekenning van de 5G-licentie in juni zet de NRB Groep een nieuwe stap in de wereld van connectiviteit en telecommunicatie. Weer een stap richting een succesvolle uitvoering van haar strategisch plan voor 2026. 
 
Het idee van een acquisitie tussen WIN en NRB leeft al enkele jaren binnen de groep, die tot de top drie IT-bedrijven van België behoort. "WIN en NRB hebben een strategische fit. De samenwerking tussen de twee bedrijven creëert een solide speler om de digitale transformatie te versnellen”, vertelt Henri Thonnart, CEO van de NRB Groep.
 
“Om een belangrijke speler te blijven in onze markt, met daarin zeer grote internationale operatoren en lokale concurrenten die uitbreiden, zullen we blijven groeien. Ons strategisch plan voor 2026 omvat de versterking van onze kernactiviteiten – zowel in de sectoren als in de regio's waar wij aanwezig zijn - en de uitbreiding van ons dienstenaanbod, met name rond 5G.  De belangrijkste digitale uitdaging voor onze klanten is nu connectiviteit: snelheid, stabiliteit en hyperveiligheid van gegevens zijn vandaag de essentiële ingrediënten voor de productiviteit van bedrijven en de efficiëntie van openbare of ziekenhuisdiensten”. WIN heeft netwerkinfrastructuur en opslagfaciliteiten; NRB heeft een 5G-licentie, sectorspecifieke know-how en ook een datacenter. "Samen staan we op het punt een belangrijke ICT-speler in België te creëren", vertelt een trotse Henri Thonnart.
 
Een verkoop gevalideerd door de raden van bestuur van Nethys, en haar aandeelhouder Enodia
 
Nethys gaf de bank Degroof Petercam een mandaat om de transactie uit te voeren. Het gaat om een inbreng in natura die leidt tot een kapitaalverhoging gelijk aan de waarde van WIN. Het project zal nu worden voorgelegd aan de Mededingingsautoriteit, die zich in de komende maanden zal uitspreken. Het is reeds goedgekeurd door de verschillende betrokken raden van bestuur, die de tijd hebben genomen om het scenario, dat in alle transparantie is opgebouwd, te bestuderen.
 
"Deze operatie consolideert de lokale verankering van de NRB Groep, die voor 100% in handen is van Belgische economische en semi-overheidsactoren. We zien dagelijks dat het cruciaal is voor onze economie en voor publieke en sociale instellingen om te kunnen rekenen op een ICT-partner die de omvang en competentie heeft van de grote spelers en een 100% lokale identiteit. Met deze overname vervolledigt de groep zijn activiteiten en versterkt hij zijn slagkracht om zijn klanten globale oplossingen aan te bieden", aldus Henri Thonnart.
 
Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen