NRB maakt sprong naar grensverleggend cloud computing dankzij partnerschap met IBM

maandag 29 januari 2018

NRB, de derde grootste ICT-dienstenleverancier in België, heeft een belangrijke overeenkomst met IBM ondertekend om zijn klanten IBM’s meest geavanceerde technologieën voor sterk geautomatiseerde en intelligente hybride clouddiensten aan te bieden.

Volgens Forbes* “verschuift de strijd om de cloud naar de technologieleveranciers die klanten voorbij de infrastructuurfase begeleiden naar een omgeving met hoge toegevoegde waarde waarin AI hen een duidelijke concurrentiële voorsprong oplevert.”

“Dat is precies wat we doen”, stelt Pascal Laffineur, CEO van de NRB Groep. “Dankzij de koppeling die IBM maakt tussen cloud- en cognitieve technologie kunnen we onze klanten een platform aanreiken dat hen niet alleen naar de beste cloudoplossing leidt maar hen ook helpt maximaal voordeel te halen uit hun data. NRB’s intelligente self-service-platform werkt als een ‘cloud broker’ die de klant adviseert rond de beste manier om zijn data te beheren en te verwerken - hetzij ‘on premisse’, in NRB’s private cloud of in publieke clouds of in een combinatie hiervan. Het opzetten, de monitoring en het algemene beheer van deze complexe omgeving gebeurt grotendeels softwarematig en met doorgedreven automatisering. Het platform zal verbonden zijn met de Cloud van IBM en met de andere uit de top 3 van de globale publieke cloudproviders. Onze strategie is om een van de leiders te zijn in België als ‘managed hybrid cloud’ aanbieder door onze klanten het beste provider-onafhankelijke hybride cloudplatform aan te bieden.”

“Bedrijven met de publieke cloud connecteren terwijl ze traditionele en private cloudsystemen beheren en integreren voor complexere workloads en sensitieve data ... Dat is natuurlijk IBM’s sweet spot”, merkt Jacques Platieau, CEO van IBM Belgium, op. “We reiken bedrijven de gewenste flexibiliteit aan, samen met de ondernemingsgerichte oplossingen die nodig zijn om een bedrijf op te bouwen in deze nieuwe multi-cloudwereld.”

Volgens Pascal Laffineur zal het partnerschap met IBM de realisatie van NRB’s Industrieel Plan voor 2022 in een stroomversnelling brengen. NRB krijgt toegang tot de nieuwste en meest innovatieve technologieën op de markt, dankzij de schaalgrootte en de business expertise van een globale speler als IBM. Daardoor kunnen NRB en zijn klanten hun ‘time to market’ aanzienlijk verkorten. Ook de snelheid en de kwaliteit van NRB’s infrastructuurdiensten worden geoptimaliseerd dankzij IBM’s dynamische automatisering en cognitieve diensten.

IBM zal NRB bovendien een belangrijk deel van de infrastructuur en de software OS, databanken en middleware leveren in de vorm van diensten (‘as a service’). Maar deze overeenkomst zal geen rechtstreekse impact hebben op de interne medewerkers van NRB, noch op de bestaande systemen in de datacenterinfrastructuur van NRB. Op elk moment behoudt NRB de controle over alle services met betrekking tot de architectuur, de integratie en alle klantgerelateerde of commerciële diensten.

“Vandaag zijn we het eens over de krijtlijnen van het partnerschap. NRB-klanten zullen de komende weken worden betrokken om te bespreken hoe zij kunnen profiteren van dit strategische partnerschap. Dit partnership is een fundamentele en grote strategische stap voorwaarts. Ik ben er zeker van dat het ons de komende jaren zal brengen waar we willen zijn, namelijk aan de top van ICT-leveranciers in België en misschien zelfs daarbuiten”, besluit Pascal Laffineur.

 

* The Top 5 Cloud-Computing Vendors, door Bob Evans

 

Over de NRB Groep

Met een geconsolideerde omzet van 317 miljoen euro en meer dan 2.000 medewerkers behoort de NRB Groep vandaag tot de top drie van de Belgische ICT-sector.

NRB helpt zijn klanten de troeven van ICT ten volle te benutten om hun processen te optimaliseren en te versnellen, om te innoveren en om hun business te laten groeien en te veranderen met het oog op een betere aansluiting bij de nieuwe digitale realiteit.

In die context biedt NRB een compleet gamma van diensten aan rond vier assen: consultancy-, software-, infrastructuur- & clouddiensten en managed staffing.

De consultancydiensten slaan niet alleen op het werk van IT- en businessconsultants die de klanten begeleiden doorheen hun (digitale) transformatie. Daarenboven is er ook een team van IT- en cybersecurity-specialisten dat hen bijstaat met het uittekenen en implementeren van de juiste policies (voor GDPR, security en andere standaarden) en ICT-oplossingen die de integriteit van hun organisatie, systemen en gegevens moeten waarborgen.

De softwarediensten omvatten de ontwikkeling van oplossingen op maat door teams in België en in een nearshore-centrum in Athene. De ontwikkelingsteams beheersen een breed gamma aan technologieën voor de ontwikkeling van mobiele en webapplicaties, maar ook van maatwerktoepassingen voor gedistribueerde of mainframeomgevingen. Naast maatwerk, werkt NRB ook met packages (ERP, BI, SCADA…) van grote softwarebedrijven (SAP, Microsoft, IBM, Cisco, Software AG…) die gecustomiseerd worden volgens de specifieke behoeften van de klant en zijn project. Specialisten staan bovendien in voor de implementatie, de integratie en het onderhoud van de geleverde softwareoplossingen.

NRB’s infrastructuur- en operationele beheersdiensten omvatten housing en hosting van mainframe-, AS400- en gedistribueerde systemen. NRB maakt daarvoor gebruik van zijn eigen datacenters verdeeld over twee geo-resiliënte sites in België, een infrastructuur die beantwoordt aan de vereisten van het Tier 3 + niveau zoals vastgelegd door het Uptime Institute.

Mede dankzij die infrastructuur kan NRB zijn klanten geïntegreerde hybride clouddiensten op maat aanbieden. NRB kan, ten behoeve van de klant, het beste halen uit drie IT-omgevingen: ‘on premise’ bij de klant, de NRB private cloud en de publieke cloud. NRB kan die waar nodig connecteren, integreren en beheren.

Tot slot biedt NRB managed staffing-diensten aan die erop gericht zijn om de beste profielen aan de beste prijs ter beschikking te stellen van de klanten in functie van hun noden.

NRB richt zich tot de belangrijkste sectoren van ons land: de publieke en sociale sector, de energie- en nutsbedrijven, banken en verzekeringen en de industrie, terwijl Trasys International – dat deel uitmaakt van NRB – zich toelegt op de Europese en internationale instellingen en bedrijven.

De andere filialen van de NRB Groep bieden gespecialiseerde sectorspecifieke oplossingen aan en dit ondersteund door de (schaal)voordelen en troeven van de Groep, zoals bv. de ICT-infrastructuur. Xperthis staat voor gespecialiseerde informaticaoplossingen voor de gezondheidssector. Cevi en Logins in Vlaanderen, en Civadis in Brussel en Wallonië, zijn dan weer gespecialiseerd in IT-producten en -diensten voor lokale overheidsdiensten.

 

NRB

Daniel Eycken, director marketing & innovation

Parc Industriel des Hauts Sarts, 2e Avenue 65, 4040 Herstal

T: +32 4 249 70 45

M: +32 475 69 34 10

E: daniel.eycken@nrb.be

 

Contact for journalists:

Quadrant Communications

Bart Inslegers

Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent (Ghent)

T: +32 9 210 53 58

M: +32 472 480 186

E: bart@quadrantcommunications.be

 

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen