NRB en de Universiteit van Luik (ULiège) bundelen hun expertise om artificiële intelligentie (AI) te ontwikkelen voor bedrijven en de publieke sector in België en daarbuiten

woensdag 3 juli 2024

NRB en ULiège slaan de handen in elkaar om een leerstoel op te richten voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van AI, en meer specifiek LLM's (Large Language Models).

Deze samenwerking maakt het mogelijk om nieuwe toepassingen te ontwikkelen op basis van deze technologie, zodat publieke en private organisaties deze sneller kunnen toepassen.

Via dit strategische partnerschap met ULiège versterkt NRB haar aanbod van exclusieve diensten voor haar klanten uit door geavanceerde AI-technologieën zoals grote taalmodellen voor en met hen te ontwikkelen.

"NRB beschikt over een compleet en competitief technologisch ecosysteem en ULiège heeft een wetenschappelijke groep van AI-onderzoekers en -ingenieurs van topniveau, erkend in België en in het buitenland, wat van onze tandem een drijvende kracht maakt voor wetenschappelijke en industriële innovatie. Via de samenwerking met de Universiteit van Luik kunnen we niet alleen onze AI-capaciteiten versterken, maar ook vitale banden smeden tussen de academische wereld en het bedrijfsleven, met een bijzondere nadruk op opleiding, wat essentieel is als we de technologische uitdagingen van de toekomst het hoofd willen bieden", legt Laurence Mathieu, CEO van NRB nv, uit.

Deze nieuwe samenwerking met ULiège versterkt de verschillende AI-initiatieven en zal ons uiteindelijk positioneren als een belangrijke speler op de markt.

 

Ontdek hoe NRB u kan helpen met uw AI-strategie

 

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen