Ethias, NRB en BeCode bundelen hun krachten om de pool van techtalenten in België te versterken

dinsdag 12 december 2023

Ethias, 3e verzekeraar Leven en Niet-Leven van het land, NRB, leader in IT-oplossingen, en BeCode, de grootste coding school met sociale impact in België, ondertekenen een strategisch partnership om de opleiding van Belgische techtalenten te versterken. Het initiatief, dat steunt op de gedeelde waarden van de drie partners, wil een antwoord geven op de behoefte aan professionele re-integratie en omscholing, de ontwikkeling van IT-beroepen en het tekort aan lokale talenten in de sector.

 
Een innovatieve hefboom voor aanwerving, ontwikkeling van vaardigheden en professionele re-integratie
 
Met dit partnership willen de twee ondernemingen van de Ethias Groep en BeCode samen innovatie ondersteunen, professionele ontwikkeling aanmoedigen en inspelen op de groeiende nood aan IT- vaardigheden op de arbeidsmarkt. Ethias en NRB zijn zich ook volledig bewust van de uitdagingen die het tekort aan gespecialiseerde IT-talenten met zich meebrengt en zien deze ondersteuning als een concrete opportuniteit om die grote uitdaging te helpen oplossen.
 
In 2024 zullen Ethias en NRB samen € 100.000 investeren in het partnership. Als je weet dat een cursist die een opleiding van 7 maanden bij BeCode geniet een kostprijs van € 7.000 vertegenwoordigt, dan kunnen er volgend jaar bijna 15 nieuwe techtalenten worden opgeleid dankzij de twee ondernemingen van de Ethias Groep.
 
Via deze samenwerking wil Ethias leerlingen van de school als stagiair verwelkomen en zelfs aanwerven, voornamelijk profielen die moeilijker te vinden zijn wegens krapte op de arbeidsmarkt, zoals data scientists of data analysts. Anderzijds zullen sommige Ethias-medewerkers hun professionele vaardigheden kunnen uitbreiden, zoals de Young Talents, die een opleiding "Artificial Intelligence for decision-makers" zullen kunnen volgen (upskilling). Andere meer administratieve profielen zullen nieuwe vaardigheden kunnen verwerven en zich omscholen in IT-jobs van de toekomst (reskilling).
 
Van haar kant zal NRB specifieke opleidingen aanbieden waaruit een aanwerving kan volgen. Ze zal daarbij opportuniteiten bieden in activiteiten zoals Mainframe en SalesForce.
 

"Dit strategische partnerschap is een significante stap voorwaarts in mijn streven om een belangrijk IT-ecosysteem in de regio te creëren, met als opdracht om onder meer jonge talenten op te leiden. In sectoren zoals deze, waar het aanwerven van gekwalificeerde profielen een uitdaging blijft, is het belangrijk om resoluut te investeren in de volgende generatie van tech leaders. En dit is nog maar een eerste stap, want ik ben vastbesloten om op deze weg verder te gaan via andere initiatieven in samenwerking met de GRE-Liège (de groepering voor economische herontwikkeling van Luik) en binnenkort ook met universiteiten en hogescholen. Ik ben ervan overtuigd dat we door onze krachten te bundelen een toekomst kunnen vormgeven waarin technologische uitmuntendheid - aangedreven door veelbelovende techtalenten - onze regio zal doen schitteren."
Philippe Lallemand, CEO van Ethias.

"Dit partnerschap tussen NRB, Ethias en BeCode is een cruciale stap in ons engagement voor innovatie en in de ontwikkeling van geavanceerde technologische vaardigheden in België. Door onze krachten te bundelen, openen we deuren naar nieuwe opportuniteiten, niet alleen voor jonge talenten, maar ook voor de technologische toekomst van ons land. Bij NRB zijn we ervan overtuigd dat samenwerking en investering in onderwijs de sleutels zijn tot een succesvolle en inclusieve digitale toekomst.
André Vanden Camp, Afgevaardigd Bestuurder van NRB

Betrokkenheid bij ESG en gedeelde waarden
 
Dit partnerschap is een concrete invulling van de respectieve ESG-strategieën (Environmental, Social & Governance) van Ethias en NRB, entiteiten van de Ethias Groep. Door te investeren in de professionele ontwikkeling van personen, via re-integratie of omscholing, versterken beide ondernemingen hun engagement voor innovatie, sociale verantwoordelijkheid en creatie van duurzame werkgelegenheid in België.
 
Uiteraard komen hun waarden ook overeen met die van BeCode.
 
BeCode: leren coderen als tool voor sociale impact in België
 
BeCode werd opgericht in 2017 en is toonaangevend op het vlak van opleidingen voor IT-beroepen. Met vier campussen in België (Brussel, Gent, Charleroi & Luik) biedt de instelling een breed scala aan tech-opleidingen, van junior developer over artificial intelligence tot data science. BeCode wil een echte opleidings- en rekruteringspartner zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar gekwalificeerde profielen zodat ze vooruitgang kunnen boeken met de digitale transformatie die van vitaal belang is voor hun toekomst. Data en Artificial Intelligence (AI), Cybersecurity ... dit zijn dé beroepen van de toekomst die in vraag zijn bij de bedrijven en die zijn opgenomen in de opleidingscatalogus van de school!
 
In 2022 volgden 889 personen een van hun opleidingen. 92,8% van deze cursisten was werkloos en 88,1% voltooide de opleiding. Zes maanden na hun opleidingscyclus had 80,3% werk, liep stage of volgde een aanvullende opleiding.
 
"BeCode is verheugd over dit partnership, met Ethias en NRB, dat wordt opgestart vanuit de regio Luik. Het zal zorgen voor een significante, duidelijk en lokale impact op de inzetbaarheid van kwetsbare personen op de arbeidsmarkt. Het zal ons ook in staat stellen om op te treden als recruteringspartner van ICT-talenten voor Ethias en NRB, twee vooraanstaande spelers in de economie van de regio.”
Béatrice de Mahieu, CEO van BeCode

 

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen