Een IBM Enterprise zEC12 bij NRB

dinsdag 15 oktober 2013

Sinds enkele weken beschikt NRB over een gloednieuwe IBM Enterprise zEC12 mainframe. Nog maar de derde mainframe van dit type in België. Deze mainframe van de laatste generatie heeft een totaalcapaciteit van meer dan 7500 MIPS. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van onze diensten verder verbeteren en onze positie als Belgisch marktleider in mainframe outsourcing versterken.

“Wij willen dat onze klanten op elk moment kunnen genieten van een mainframeomgeving van de jongste generatie. Het is dan ook geen toeval dat onze activiteiten op dat vlak in volle groei zijn,” verklaart Henri Arnold, hoofd van de Mainframe-diensten bij NRB. “Wij beschikken over een geo-redundante infrastructuur, verdeeld tussen onze hoofdzetel in Herstal en het Wallonie Data Center in Villers-le-Bouillet. Dat tilt onze datacentersoffering naar een hoger niveau. Een doorslaggevend argument bij klanten die hun mainframe willen outsourcen.”

Met de regelmaat van een klok beweren sommigen dat de mainframe dood is. Maar als we de technologische evoluties bekijken, beseffen we dat dit helemaal niet klopt. De mainframe blijft niet alleen een buitengewoon hoog betrouwbare technologie, ze sluit ook perfect aan met de nieuwe technologieën. De hedendaagse mogelijkheden zijn vergelijkbaar met die van de gedistribueerde omgevingen, maar dan robuuster.

“De aankoop van deze nieuwe mainframe past volledig in onze strategie. Net zoals onze Mainframe Academy waarmee we onze ressources willen vergroten – ze telt intussen al meer dan 200 experts – én onze vaardigheden in dit domein verder willen ontwikkelen,” voegt Henri Arnold toe.

Dankzij onze expertise zijn de installatie en migratie vlekkeloos verlopen. Dat gebeurde op 18 augustus 2013. In januari 2014 voeren we de capaciteit van onze machines verder op met enkele honderden MIPS. Zo hebben we nog meer mogelijkheden om in te spelen op de hogere eisen van onze klanten.

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen