ESG (Environnement, Social en Gouvernance)

Wat houdt ESG in?

De impact van IT-bedrijven wordt steeds groter. Cyberbeveiliging, het gebruik van innovatieve nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie en de cloud (publiek, hybride en privé) vormen allemaal cruciale uitdagingen voor de ontwikkeling van een moderne onderneming.

Deze kwesties versterken onze verantwoordelijkheid tegenover het publiek en moedigen ons aan om duurzame en ethische praktijken toe te passen. Respect voor het milieu, het welzijn van onze medewerkers en het handhaven van voorbeeldige bestuurspraktijken zijn essentieel voor een verantwoord en duurzaam bedrijf.

ESG-criteria zijn essentieel voor het meten van de duurzaamheid en integriteit van ons bedrijf. Bij NRB zetten we ons al vele jaren in om deze principes in het hart van onze visie en missie te integreren. Ons engagement wordt weerspiegeld in ons beleid en bevestigd door onze ISO 9001-, ISO 20000- en ISO 27001-certificeringen. We zijn vastbesloten om door te gaan op de ingeslagen weg, omdat we ervan overtuigd zijn dat de toekomst van IT duurzaam en ethisch moet zijn.

Neem contact op

MILIEU

NRB koestert hoge ambities voor het milieu. Onze onderneming wil zijn koolstofuitstoot met 80% verminderen tegen 2030 en met 100% tegen 2050 op zijn historische site in Herstal. Om dit te bereiken zijn er talrijke initiatieven opgezet en de resultaten van de afgelopen jaren getuigen van hun doeltreffendheid.

Installatie van een windturbine en zonnepanelen

In juni 2022 huldigde NRB de allereerste windturbine in het hart van het grootste bedrijvenpark van Wallonië in Herstal in. Deze installatie markeert een belangrijke fase in ons "Green IT"-aanbod.

De windturbine en de 940 zonnepanelen die op de daken van de gebouwen zijn geïnstalleerd, leveren tastbare resultaten op en bevestigen onze ambitie om halverwege deze eeuw CO2-neutraal te zijn. In 2023 was 60% van de elektriciteit die verbruikt werd op de site van Herstal afkomstig van deze hernieuwbare bronnen, waardoor de uitstoot van 1963 ton CO2 in de atmosfeer vermeden werd (factoren overgenomen uit de methodologie van het Waals Gewest). Bovendien blijft de rest van onze elektriciteit 100% groen, wat ons een koolstofneutrale bevoorrading garandeert.

Datacenters bij de groenste van België

Cyberbeveiliging is cruciaal voor het voortbestaan van elk bedrijf. NRB biedt een privaat en hybride hostingplatform via haar twee datacenters in Herstal en Villers-le-Bouillet. Deze infrastructuren garanderen de fysieke beveiliging van de data van vele Belgische en internationale bedrijven.

Onze onderneming heeft een aantal stappen ondernomen om de impact van zijn datacenters op het milieu te beperken:

 • Dankzij de energie die de windturbine, zonnepanelen en groene stroomvoorziening leveren, kunnen we onze datacenters koolstofneutraal houden.
 • Dankzij cold corridors kunnen we specifieke delen van datacenters koelen, waardoor de energie-efficiëntie wordt geoptimaliseerd.
 • Warmterecuperatiesystemen vangen de thermische energie op die door de datacenters wordt geproduceerd en herverdelen deze naar de kantoren van onze werknemers.

Huishoudelijke en industriële sortering, Waals koolstofovereenkomst ...

NRB drijft nu haar initiatieven op elk niveau op om haar impact op het milieu te verminderen.

 • Onze werknemers worden aangemoedigd om hun huishoudelijk afval te scheiden, met speciale bakken op de werkplek.
 • Onze onderneming optimaliseert ook de sortering van haar industrieel afval. Afval van het datacenter (karton en oude servers) wordt naar gespecialiseerde recyclagecentra gestuurd voor verwerking en hergebruik.
 • NRB heeft zich aangesloten bij de Waalse koolstofovereenkomst, die zich richt op drie doelstellingen: het verminderen van de CO2-uitstoot, het produceren van groene energie en het verbeteren van de energie-efficiëntie.

Belangrijke cijfers

#60: in 2023 had NRB 60% van zijn eigen elektriciteit opgewekt dankzij zijn windturbine en 940 zonnepanelen.

#1963: met deze initiatieven van NRB hebben we in 2023 de uitstoot van 1963 ton CO2 in de atmosfeer voorkomen.

#2050: NRB wil in 2050 koolstofneutraal zijn. neutral.

Laurence Mathieu, CEO NRB nv

"Onze ambitie is om de grenzen van duurzaamheid te verleggen. We beschikken al over aanzienlijke middelen om groene elektriciteit te produceren en we zijn vastbesloten om onze inspanningen op te drijven om onze doelstellingen te bereiken en aan de ecologische verwachtingen van onze klanten te voldoen. We erkennen ook dat onze medewerkers de kern vormen van ons succes. We streven naar een inclusieve en coöperatieve werkomgeving, waarin elke medewerker actief kan bijdragen aan onze duurzaamheidsmissie. Samen kunnen we een aanzienlijk verschil maken voor een groenere toekomst."

Neem contact op

SOCIAL

Het welzijn en de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze werknemers zijn onze topprioriteiten. Dankzij deze optimale werkomstandigheden kunnen onze experts hun competenties versterken en onze klanten steeds innovatievere oplossingen bieden.

NRB: uitgeroepen tot Top Employer voor het vierde jaar op rij

In januari 2024 werd NRB voor het vierde jaar op rij gecertificeerd als Top Employer, een erkenning die onze vele HR-initiatieven onderstreept. We doen ons uiterste best om onze medewerkers ideale werkomstandigheden te bieden, of het nu gaat om modern meubilair, hoogwaardige technologische hulpmiddelen of de organisatie van ontspanningsmomenten om de teamspirit te versterken.

NRB is ook bijzonder aantrekkelijk op de concurrerende markt voor jong IT-talent en biedt tal van carrièremogelijkheden binnen een solide, gerenommeerde en innovatieve onderneming. We staan open voor nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie, de cloud en stacktransitie.

Een breed scala aan opleidingen voor medewerkers

Snelle technologische evolutie betekent dat we competenties voortdurend moeten bijwerken. NRB stimuleert al haar medewerkers om hun kennis over uiteenlopende onderwerpen op peil te houden door middel van een breed scala aan opleidingen. Voortdurend leren is essentieel als we effectief willen inspelen op de behoeften van onze klanten.

In april 2023 lanceerde ons bedrijf zijn eigen online opleidingsplatform, LUCY. Deze ruimte vergemakkelijkt de toegang tot kwaliteitsopleidingen en biedt een complete catalogus in overeenstemming met ons interne beleid. LUCY is nu al een groot succes en werd bekroond met de prijs voor "hr-beleid ter bevordering van Open Education" tijdens de ceremonie van de "Open Education Night".

Een maatschappelijk verantwoorde rol

NRB is zich volledig bewust van haar rol in de samenleving en doet er alles aan om het leven van mensen te verbeteren.

 • De onderneming werkt samen met de vereniging Digital for Youth. Het doel is om de digitale kloof in België te overbruggen door jongeren tussen zes en vijfentwintig jaar digitale apparatuur aan te bieden, zodat ze toegang krijgen tot de technologieën die essentieel zijn voor hun opleiding en hun toekomstige carrière.
 • Sinds 2018 steunt NRB financieel de strijd tegen kanker en draagt het bij aan onderzoek en initiatieven om deze ziekte te bestrijden.
 • NRB, Ethias en BeCode, de grootste codingschool met sociale impact van België, hebben ook een partnerschap ondertekend om de opleiding van technologisch talent in België te ontwikkelen en te versterken.

Neem contact op

BESTUUR

NRB wil goede bestuurspraktijken respecteren. Onze onderneming heeft verschillende charters aangenomen waaruit zijn standvastigheid op dit gebied blijkt.

Ethisch charter met Ethias Group

NRB en al haar filialen hebben het ethisch charter van hun moederbedrijf, Ethias Group, overgenomen. Deze reeks maatregelen stelt bedrijven in staat om een gemeenschappelijke richtlijn te volgen op het gebied van handel met voorkennis, bescherming van informatie en de strijd tegen het witwassen van geld.

Het ethisch charter getuigt ook van de ernst van ons bedrijf in de ogen van onze klanten en garandeert dat we fundamentele waarden zoals mensenrechten respecteren.

Sustainable IT Charter

NRB heeft het Sustainable IT Charter ondertekend, dat een inclusieve, ethische en milieuvriendelijkere digitale omgeving wil ontwikkelen. Dit komt tot uiting in vijf engagementen:

 • Digitale tools optimaliseren om hun impact en verbruik te beperken.
 • Digitale diensten ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk, inclusief en duurzaam zijn.
 • Ethische en verantwoordelijke digitale praktijken invoeren.
 • Bevorderen van verantwoorde digitale technologie, die essentieel is om de veerkracht van organisaties te waarborgen.
 • Gedragswijzigingen en nieuwe waarden aanmoedigen.

ONZE CERTIFICERINGEN

ISO 9001

Deze certificering voor kwaliteitsmanagement garandeert dat producten en diensten voldoen aan de eisen en voorschriften van de klant.

ISO 27001

Deze certificering voor securitymanagement getuigt van de prestaties van NRB bij het optimaliseren van de informatiebeveiliging.

ISO 20000

Deze certificering in servicemanagement beoordeelt de manier waarop bedrijven hun diensten leveren en analyseert hun prestaties.

Lees meer over de certificeringen van NRB.

Neem contact op

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen