NRB Groep zet groei verder met nieuw directieteam

maandag 19 december 2022
De raad van bestuur van de NRB Groep heeft het nieuwe industriële plan van de onderneming gevalideerd. Dit plan zet haar groeiambities voort via onder meer de ontwikkeling van nieuwe ICT-diensten, investeringen in het 5G-netwerk en nieuwe technologieën ten behoeve van haar klanten. In dat verband heeft de raad van bestuur besloten het leadership van de groep te herschikken. 
De doelstellingen zijn duidelijk en de uitdagingen groot. Als vooraanstaande ICT-groep in het Belgische landschap begeleidt NRB zowel de publieke als de private sector bij hun digitale transformatie en IT-beheer.
 
Op 19 december heeft de raad van bestuur van NRB het nieuwe strategische plan van de groep gevalideerd. Met een omzetdoelstelling van € 750 miljoen sluit dit plan aan op de verdere uitrol van de groeistrategie die tien jaar geleden is ingezet en die zich heeft vertaald in een aantal gerichte acquisities. 
 
Voor de uitvoering van dit nieuwe industriële plan wenste de raad van bestuur een nieuwe dynamiek in de leiding van de onderneming te brengen en besloot de raad een afgevaardigd bestuurder aan te stellen. Hij zal instaan voor de strategische coördinatie van de industriële en transformatieplannen van de groep en zal begin januari in functie treden.  
 
Pascal Laffineur, die de voorbije 6 jaar met succes de verschillende ontwikkelingsfasen van NRB heeft begeleid, heeft besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. 
 
Philippe Lallemand, Voorzitter van de raad van bestuur van NRB: "Namens de voltallige raad wil ik mijn waardering uitspreken voor het opmerkelijke werk van Pascal en zijn teams. Het succes van het industriële plan en de mooie groei van de groep hebben NRB gepositioneerd als leader in belangrijke sectoren. De NRB Groep behoort vandaag tot de top van de ICT-bedrijven in België en staat slagvaardig om nieuwe uitdagingen aan te gaan en haar nieuwe industriële plan en haar transformatie uit te rollen.“
 
Pascal Laffineur: “Ik wil de raad van bestuur en zijn voorzitter, Philippe Lallemand, bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld. Gedurende mijn 6 jaar bij de NRB Groep heb ik de gelegenheid gehad te werken met een geweldige ploeg. Samen hebben we de NRB Groep gebracht waar ze vandaag staat. Met meerdere dochterondernemingen, solide resultaten, ruime expertises en topmedewerkers is het een fantastische onderneming met een prachtige toekomst voor zich.”
 
Een nieuwe dynamiek binnen het directiecomité 
  
Naast de aanstelling van een afgevaardigd bestuurder werd de huidige CFO, Henri Thonnart, die de NRB Groep sinds haar oprichting kent, benoemd tot CEO. Hij zal daarom worden vervangen als hoofd van de directie Finance, waar een nieuwe CFO zal worden aangesteld. 
Melchior Wathelet, momenteel CEO van Zorgi en verantwoordelijk voor de dochterondernemingen, zal de leiding van alle commerciële teams op zich nemen. Jacques Platieau zal als Deputy met hem samenwerken. 
Jean-François Michotte zal instaan voor Infrastructuur. Olivier Lallemand, de huidige CEO van Afelio, zal instaan voor het onderdeel Applications. 
Anne Gemine blijft de Directie Human Resources leiden.
 
Tot slot willen we ook meedelen dat Stephane Moray, de huidige adjunct van Melchior Wathelet, deze laatste ad interim zal vervangen aan het hoofd van dochteronderneming Zorgi terwijl Arnaud Dupont de functie aan het hoofd van de Afelio-dochteronderneming ad interim op zich zal nemen na de benoeming van Olivier Lallemand.
 
NRB Group, een solide onderneming met verschillende entiteiten
 
Met een geconsolideerde omzet van 502 miljoen euro in 2021 en 3300 medewerkers is de NRB Groep een van de belangrijkste Belgische spelers in de ICT-sector. 
NRB positioneert zich als de lokale ICT-partner die haar klanten ondersteunt bij hun digitale transformatie. Voortbouwend op de technologische evolutie en innovatie wil NRB hun de beste oplossingen bieden, aangepast aan hun omgeving. 
In dit kader biedt NRB een breed spectrum aan IT-diensten, gebaseerd op vier assen: consultancy, software, infrastructure & hybride cloud, en managed staffing.   
NRB richt zich op een breed scala van sectoren: de publieke en sociale sector, de energie- en nutssector, de financiële sector en de industrie. Een team is toegewijd aan Europese en internationale instellingen en bedrijven. Alle dochterondernemingen van de NRB Groep bieden sectorspecifieke oplossingen en profiteren daarbij van de omvang, ICT-infrastructuur en andere ondersteuning van de groep. 
 
Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen