Datacenters

Onze datacenters bevinden zich in afzonderlijke gebouwen op onze campus in het Parc Industriel des Hauts Sarts in Herstal, in de buurt van Luik. Deze locatie in België, dichtbij Nederland en Duitsland is ideaal. In de omtrek is er geen enkel Seveso-bedrijf. We bevinden ons in een regio die zeer goed voorzien is van elektriciteits- en telecommunicatienetwerken. Er is ook een uitstekende ontsluiting via de weg.

NRB investeert momenteel samen met de ETIX Groep in de bouw van een gloednieuw datacenter op hetzelfde industrieterrein in Villers-le-Bouillet. Dit nieuwe datacenter zal BelgiumDC heten en zal onze hostingcapaciteit praktisch verdubbelen.

Beveiliging en continuïteit: no single point of failure

Gezien het belang en de waarde van de gegevens van onze klanten hebben we onze infrastructuur maximaal beveiligd en uitgerust om een ononderbroken beschikbaarheid te garanderen. Onze gebouwen waarin de ICT-systemen zijn ondergebracht, zijn uitgerust met alle beveiligingssystemen die je in een datacenter kunt verwachten, zoals:

 • Geavanceerde fysieke beveiliging met onder andere permanente bewaking (24 uur op 24, 7 dagen op 7), toegangscontrole met identificatie van elk individu dat een datacenter in wil, intrusiedetectie, videobewaking met een honderdtal camera’s die de handel en wandel van elk individu registreren, en een automatisch branddetectie- en blussysteem.
 • Volledig ontdubbelde elektriciteits- en koelingssystemen ondersteund door noodstroomvoeding (UPS) en generatoren, waardoor we tot de beste Tier 3-datacenters van het land behoren en voldoen aan enkele van de strengste eisen van een Tier 4-datacenter.
 • Een redundante netwerkconnectiviteit (multiple path) om de impact te beperken van een storing bij onze telecomoperators.
 • Elke maand voeren we gerichte stress-tests uit in onze datacenters. Met die tests checken we de cruciale elementen van onze faciliteiten, zoals de technische capaciteit, de communicatievoorzieningen en het opleidingsniveau van de operationele teams.

Geo-redundantie - dubbele cruciale infrastructuur

Door zijn partnership met Wallonie Data Center op 30 kilometer van Herstal en de dubbele dark fiberverbinding tussen onze site en het WDC heeft NRB voor zijn klanten een ICT-architectuur van het type ‘mult-site active-active’. Die ICT-architectuur voldoet aan de strengste eisen op het gebied van business continuity.

Business continuity en disaster recovery

Wanneer een klant waarvan we systemen hosten het slachtoffer wordt van een ramp in zijn gebouw, kunnen we onze multimediaruimte in minder dan twee uur omvormen tot kantoorruimte voor ruim vijftig van zijn medewerkers.

Connectiviteit

Onze datacenters zijn onderling verbonden met meer dan tien telecomproviders, waardoor we geprivilegieerde toegang hebben tot de informatiesnelwegen die het hele Belgische territorium afdekken. Door de aanwezigheid van zo veel operatoren in onze datacenters zijn we volledig onafhankelijk van hen.

Capaciteit en prestaties

NRB investeert permanent in zijn infrastructuur. Ons beleid voorziet in een constante technology watch en baseert zich op een reeks sterke partnerships. Daardoor beschikken we steeds over de meeste geavanceerde technologie. Bij NRB staan de modernste en krachtigste machines die op de markt te vinden zijn. Die maken van onze infrastructuur een van de belangrijkste in België met voldoende kritieke massa om klanten en partners van NRB de hoogste graad van dienstverlening te garanderen.

Mainframe

We hebben IBM zEC12-mainframes met een rekenkracht van meer dan 7.500 MIPS die ruim 800 miljoen transacties per jaar verwerken. We beschikken ook over Bull GCOS8-machines.

Geïntegreerde infrastructuur

Onze gedistribueerde infrastructuur bestaat uit ruim 1.000 fysieke of virtuele Windows-, Linux-, UNIX- en AS/400-servers. Die zijn verbonden met meer dan 12.000 werkposten. Ons storage area network (SAN) heeft een capaciteit van ruim 1 petabyte.

Geconvergeerde infrastructuur

We hebben geconvergeerde systemen die netwerk, opslag en servers in één vooraf geconfigureerde machine combineren. Onze IBM-mainframes behoren trouwens ook tot die categorie. Vandaag beschikken we al over twee Vblocks en plannen er nog aan te kopen.

Purpose-built

NRB beschikt over Oracle Exadata-machines die we voor onze klanten beheren. Deze machines zijn purpose build; ze zijn met andere woorden opgezet voor één welbepaalde opdracht. Lees er hier meer over.

Green

NRB is altijd al een geëngageerd bedrijf geweest dat zich bewust is van zijn impact op het leefmilieu. We passen Green IT-maatregelen toe die het energieverbruik van onze datacenters reduceren.

Onze faciliteiten hebben een reële energie-efficiëntie (PUE of power usage effectiveness) van 1,6. Dat is perfect in overeenstemming met de aanbevelingen van de Code of Conduct van de Europese Unie. Tegelijk slagen we erin een hoge beschikbaarheid van de faciliteiten te verzekeren. Onze score, hoe goed die ook is, is geen eindpunt. We zien die als een tussenstap. Om het cijfer nog te verbeteren, testen de teams van NRB nieuwe technieken en bekijken ze mogelijkheden voor optimalisatie:

 • We installeren koude gangen (cold corridors) die verhinderen dat koude lucht zich met warme lucht mengt in de informaticazalen. Door die koude gangen garanderen we een goede afkoeling van het ICT-materieel.
 • We gebruiken systematisch apparatuur met een hoog rendement, bijvoorbeeld voor UPS, koeling en voedingsmodules van de servers.
 • We recupereren de warmte die de datacenters produceren voor onze kantoren.
 • We gebruiken adaptieve verlichting waarvan de helderheid in normale omstandigheden tot 50% beperkt wordt in vergelijking met het helderheidsniveau in fabrieken of kantoren.
 • In de vloer hebben we grids die effectiever zijn dan de traditionele geperforeerde platen. De kabeldoorvoerborstels voorkomen het verlies van koude lucht waar het niet nodig is.

In us they trust...

Contact us :

 • Mail us
 • Phone us

Follow us :

 • Linked In
 • Twitter
 • Google +
 • Slideshare
 • Youtube
 • Flickr

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen