App4You by Ethias

maandag 27 april 2020

Solidariteit verzekerd, dicht bij you 

Door de Covid-19-crisis kwamen er heel wat nieuwe noden bovendrijven. Het idee voor App4You, dat volledig in lijn is met de digitale strategie en waarden van Ethias, is ontsproten in de innovatieteams van NRB en Ethias. Het werd vervolgens geïmplementeerd door het Digital Transformation-team van NRB, met de hulp van de collega's van Afelio, de Software Factory van de NRB Groep.
 

App4You: toegangelijk voor iedereen

 
App4You is een webplatform dat mensen in nood in contact brengt met mensen die wat tijd willen vrijmaken om boodschappen te doen, cursussen voor afstandsonderwijs aan te bieden, of spelletjes of boeken weg te geven ... Het platform is toegankelijk voor iedereen in België, ook voor mensen die geen klant zijn bij Ethias. Je kan in enkele klikken een account aanmaken en vervolgens een aanvraag of voorstel voor diensten formuleren, de status van je aanvraag of voorstel opvolgen, en dat alles op een eenvoudige en snelle manier. De aanvrager wordt in contact gebracht met vrijwilligers die voor hun diensten gratis gebruik kunnen maken van de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering en de lichamelijke ongevallenverzekering van Ethias.

 

Een webplatform ontwikkeld in slechts 3 weken tijd 

App4You is ontwikkeld in de cloud, gebaseerd op AWS-, Azure- en Google-technologieën. Vanaf het begin van het project werd het tempo gezet: elke ochtend kwam het projectteam bijeen (natuurlijk op afstand!) om de balans op te maken en de prioriteiten van de dag te bepalen; aan het eind van de dag werden met het management van Ethias de juridische aspecten, de inhoudelijke validatie ... afgestemd. Uiteindelijk duurde het drie weken om de applicatie online te zetten. Of toch de eerste versie, aangezien de ideeën voor de evolutie ervan al in volle gang zijn.
 
Wil jij ook vrijwilliger worden en dit solidariteitsnetwerk vervoegen? Of heb je hulp nodig? 
 
 
 
 
Instance

In us they trust...

Contact us :

  • Mail us
  • Phone us

Follow us :

  • Linked In
  • Twitter
  • Google +
  • Slideshare
  • Youtube
  • Flickr

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen