Overnames: Risico's en kansen’

vrijdag 5 februari 2016

Op 28 januari was Ulrich Penzkofer, CEO van NRB,  een van de centrale sprekers op het evenement 'Fusies en overnames' dat was opgezet door New Media, en plaatsvond bij BMW in Bornem. Tijdens deze namiddag gewijd aan de aanpak van bedrijfsovernames en -fusies beschreef de heer Penzkofer zijn ervaringen rond de overname en integratie van Trasys door NRB. Zijn publiek bestond uit CFO's en CHRO's. 

Vooreerst plaatste hij de overname binnen de huidige context van de IT-sector in België, 

Meer concreet wees hij erop dat hedendaagse bedrijven niet meer om de technologie heen kunnen. De technologie verandert voortdurend de regels van de markt en geeft aanleiding tot nieuwe bedrijfsmodellen. Die nieuwe context zet ondernemingen ertoe aan na te denken over hun digitale transformatie.

NRB was en is van plan om de activiteiten van Trasys Group te integreren en zo de grootste leverancier van IT-diensten en -oplossingen van België te worden.

De evaluatie van de risico's en kansen die aan deze overname verbonden zijn, is daarbij essentieel. Het is dus belangrijk om gemengde teams samen te stellen, die samen aan een gemeenschappelijk bedrijfsmodel kunnen werken om het beste van beide ondernemingen optimaal te benutten. 

Strategische bijsturing is de sleutel tot succes bij een overname. NRB beschikt voortaan over nog betere oplossingen, een groter softwareaanbod en een uitgebreide klantenportefeuille, en bovendien over meer expertise en kwaliteit. De overname van Trasys Group opent mogelijkheden voor cross en upselling, en dus voor een hogere omzet. 

Ook onze geografisch en sectorieel bereik werd uitgebreid: de markt van Europese instellingen is beter bereikbaar geworden, net als bepaalde klanten in de industriële sector. Verder heeft de overname, dankzij de PFS-certificering van Trasys, de deur opengezet naar de banksector in Luxemburg. 

Kortom, het is belangrijk om de integratie grondig te plannen, de timing nauwgezet te beheren en de overname te baseren op een realistisch bedrijfsplan. Daarvoor is een globale visie nodig, een goed risicobeheer en een hecht team. De communicatie en informatie-uitwisseling tussen werknemers moet efficiënt verlopen en het topmanagement moet duidelijke prioriteiten stellen.

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen