Ulrich Penzkofer, CEO van de NRB Groep, verlaat het bedrijf

vrijdag 29 april 2016

Na 4 jaar aan het hoofd van de NRB Groep beschouwt Ulrich Penzkofer zijn opdracht om het bedrijf om te vormen tot een van de leidende ICT-spelers in België als volbracht en beslist hij het bedrijf te verlaten.

Op 1 februari 2012 vervoegde Ulrich Penzkofer NRB om op 1 maart 2012 zijn functie als voorzitter van het directiecomité op te nemen. In de vier jaar dat hij in functie was, heeft hij het bedrijf ingrijpend gewijzigd, zowel naar interne organisatie, management- en kwaliteitssystemen als op het gebied van marktpositionering en dienstenaanbod. De externe groei die reeds was ingezet door zijn voorganger Guy Uerlings werd verdergezet met vier overnames, met als belangrijkste de acquisitie van de Trasys Groep in oktober 2015. Het integratieprogramma van Trasys met NRB is lopende.

Vandaag behoort de NRB Groep tot de top-drie van de Belgische ICT-dienstverleners, met een omzet van meer dan 300 miljoen euro en meer dan 2000 werknemers. Zoals ook het jaarverslag dat net werd gepubliceerd aangeeft, zijn de resultaten van de NRB Groep en zijn filialen zeer positief.

Ulrich Penzkofer stelt het zelf als volgt: “Ik ben zeer tevreden over het werk dat ik bij NRB heb kunnen doen. De resultaten spreken voor zich en mijns inziens heeft NRB opnieuw een sterk toekomstperspectief. Mijn opdracht als ‘turnaroundmanager’ zit er dan ook op. Het was trouwens nooit de bedoeling dat ik dit bedrijf zou blijven leiden op de lange termijn. Alle elementen zijn er nu om NRB nog sterker en competitiever te maken waardoor het alle kansen krijgt om succesvol te zijn in de bijzonder competitieve IT-sector. Ik wil in de eerste plaats alle medewerkers van NRB bedanken voor al het harde werk en de constructieve sfeer. Ook de klanten uiteraard die mij het vertrouwen hebben gegeven en die in het project NRB geloven. En tot slot bedank ik de aandeelhouders en de heer Thiry in het bijzonder die mij deze opdracht hebben toevertrouwd.”

“Ulrich Penzkofer heeft een bijzondere job gedaan in omstandigheden die niet altijd eenvoudig waren”, bevestigt Bernard Thiry, CEO van het moederbedrijf Ethias en voorzitter van de Raad van Bestuur van NRB. “Hij is erin geslaagd ingrijpende structurele veranderingen door te voeren in het servicemodel van NRB om tegemoet te komen aan de nieuwe digitale realiteit. Wij denken dat NRB dankzij hem klaar is om haar klanten – zoals ook Ethias – te begeleiden doorheen hun digitale transformatie. Ik wens Ulrich alle succes in het vervolg van zijn professionele carrière.”

Ulrich Penzkofer vertrekt op 31/08/2016 bij NRB.

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen