e-Gov Awards: NRB valt mee in de prijzen

maandag 7 december 2015

Agoria

Op 3 december 2015 werden de e-Gov Awards 2015 uitgereikt aan de meest innoverende digitale projecten in de Belgische publieke sector

Tijdens de ceremonie georganiseerd door de Belgische sectorfederatie van de technologische industrie Agoria, kwam het project BCED (Banque Carrefour d’Echange de Données) Web Interface van e-Wallonië-Brussel Vereenvoudiging (eWBS) als winnaar uit de bus in de categorie 'Rentabiliteit'.

Het doel van dit project is om de administratieve werklast van gebruikers te verminderen, doordat ze bepaalde papieren documenten niet langer meermaals moeten indienen bij de verschillende administraties. Daarmee wordt het ‘only once’-beleid van de federatie Wallonië-Brussel in de praktijk gebracht, uiteraard binnen de grenzen van de wetgeving voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Het rendement op investering is aanzienlijk: voor de eerste negen diensten in het project bedraagt de jaarlijkse besparing 1.300.000 euro, wat neerkomt op ruim vier keer het geïnvesteerde bedrag! En dat bedrag kan de komende twee jaar wellicht vertienvoudigd worden als nog meer diensten de oplossing toepassen.

Met trots kunnen wij zeggen dat NRB actief heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van dit project. Onze onderneming heeft namelijk gezorgd voor de integratie van de authentieke gegevensbronnen via een ESB-platform (Enterprise Service Bus) van Soniq, binnen een SOA-aanpak (Service Oriented Architecture).

 

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen