VCST outsourcet zijn mainframe-infrastructuur bij NRB

vrijdag 5 december 2014

VCST, de Belgische fabrikant van onderdelen voor de autonijverheid, besliste recent om zijn mainframeapplicaties te hosten op de IBM-infrastructuur van NRB.

VCST werd in 1972 opgericht als leverancier van wereldklasse in de autosector. Het bedrijf maakt hoofdzakelijk tandwielen, getande assen, en onderdelen van remsystemen. De hoofdzetel ligt in Sint-Truiden (België), samen met twee productievestigingen: IP (VCST Industrial Products) en STC (Surface Treatment Company). VCST stelt bijna 500 mensen tewerk in België en wereldwijd, meer dan 1300, onder meer in Duitsland, China, Mexico en Roemenië.

De wereldwijde uitbreiding vormt de basis voor de beslissing van VCST om zijn zOS-mainframe-infrastructuur bij NRB te outsourcen. VCST gebruikt voor de planning en opvolging van de productie een oplossing op maat, op basis van de suite IDMS van Computer Associates.

Werknemers wereldwijd gebruiken dit ERP-systeem van eigen makelij. De fabrikant zocht een partner, die in staat is om de services voor IBM-mainframe de klok rond en zeven dagen per week (24/7) te garanderen. VCST toonde daarbij in de eerste plaats interesse voor de IBM-omgeving, die NRB ter beschikking stelt.

In de praktijk waren drie partijen betrokken bij het succesvolle migratieproject. De derde partner naast VCST en NRB was Cegeka, die de applicaties blijft beheren en onderhouden.

De VCST-applicaties draaien sinds begin augustus 2014 op de mainframes van NRB. Op dit ogenblik loopt er een optimalisatieprogramma om het Limburgse bedrijf de voordelen van de meest recente verbetering van deze omgeving te bieden.

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen