NRB en Computerland bundelen hun krachten

woensdag 27 mei 2020

Computerland en NRB, beide Belgische ICT-dienstverleners, hebben besloten hun krachten te bundelen.

Het doel: hun dienstenaanbod uitbreiden om beter tegemoet te komen aan de behoeften van hun klanten en aan de eisen van de digitale transformatie. De noodzaak van deze transformatie is ongetwijfeld versneld door de coronaviruscrisis en zal een sleutelelement zijn in het economisch herstel na de crisis. De twee bedrijven willen samen een Belgische ICT-groep creëren, die ten dienste staat van de publieke organisaties en privébedrijven, en die de kritische massa en de expertise heeft om de internationale concurrentie aan te kunnen.
 
 
 
Computerland is een ICT-dienstverlener met hoofdkantoor in Alleur in de regio Luik en met kantoren in Gosselies en in het G.H. Luxemburg. Het bedrijf realiseert een omzet van 31 miljoen euro en stelt meer dan 200 mensen tewerk. Computerland richt zich vooral op de middelgrote bedrijven in België en Luxemburg, waaraan het geïntegreerde oplossingen van Microsoft aanbiedt.
 
"De beslissing om toenadering te zoeken tot NRB komt niet als een verrassing. NRB was al een van onze drie grootste klanten. We zijn gewend om samen te werken, hetzij op een ad hoc basis om experten te leveren voor specifieke projecten, hetzij om samen in consortia op grote contracten te werken. Toetreding tot de NRB Groep creëert grote kansen voor Computerland en haar medewerkers", legt Quentin Poncelet, CEO van Computerland, uit.
 
Pascal Laffineur, CEO van de NRB Group, verduidelijkt de bredere strategie achter deze beslissing: "Digitale transformatie is een strategische kwestie voor het concurrentievermogen van de bedrijven in ons land, de efficiëntie van onze openbare diensten en de prestaties van onze gezondheidszorg en sociale diensten. Het versneld doorvoeren van deze digitalisering vereist echter een scala aan vaardigheden en een ecosysteem van partners die, afgezien van NRB, alleen de grote internationale spelers in de IT-sector kunnen bieden. Wij willen onze bedrijven en openbare diensten een "made in Belgium" alternatief bieden. Vandaag zetten we een belangrijke stap door onze krachten te bundelen met een bestaande erkende speler om ons dienstenaanbod te vervolledigen en onze diensten uit te breiden naar alle marktsegmenten, met inbegrip van de middelgrote ondernemingen die een belangrijke motor van de Belgische economie zijn".
 
NRB wordt meerderheidsaandeelhouder van Computerland. Computerland blijft een aparte juridische entiteit binnen de NRB Groep. Er is ook geen verandering in het management van het bedrijf, aangezien Quentin Poncelet zijn verantwoordelijkheden als CEO zal behouden. De organisatie, de locatie en de missie blijven ongewijzigd. 
 

Download

 
Instance

In us they trust...

Contact us :

  • Mail us
  • Phone us

Follow us :

  • Linked In
  • Twitter
  • Google +
  • Slideshare
  • Youtube
  • Flickr

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen