NRB bereikt akkoord met Dexia over overname meerderheidsbelang in informatica-dochter Adinfo

woensdag 30 juni 2010

Herstal, Brussel, 30 juni 2010 – NRB uit Herstal heeft een akkoord bereikt met Dexia om het belang van 51 procent dat de financiëledienstengroep Dexia aanhoudt in Adinfo over te nemen. Adinfo levert ICT producten en diensten aan lokale besturen. Adinfo is een gespecialiseerde IT-groep met een uitgebreid product- en dienstenpakket voor de lokale publieke sector.

Adinfo is een holdingmaatschappij met twee dochterondernemingen in Vlaanderen (Cevi en Logins) en één in Wallonië (Adehis, een fusie van Ciger en WGH). Adinfo behaalde in 2009 met 340 werknemers een omzet van 45,7 miljoen euro.

Deze verkoop vindt plaats in het kader van de beslissing van de Europese Commissie over het herstructureringsplan van Dexia, dat voorziet dat Dexia ten laatste op 31 december 2010 een overeenkomst over de verkoop van zijn belang in Adinfo moet sluiten

NRB en Dexia zijn tot een akkoord gekomen voor de overname door NRB van het Dexia-belang van 51 procent in Adinfo. Deze overdracht moet nu nog het akkoord krijgen van de raad van bestuur van Adinfo en van de raad van de mededinging.

Adinfo heeft een sterke focus op de lokale publieke sector: gemeenten, OCMW’s, provincies en ziekenhuizen. Het aanbod van producten en diensten omvat het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van toepassingen op maat van de lokale besturen, de verkoop, installatie en onderhoud van infrastructuur bij de eindgebruikers, en tenslotte advies, begeleiding en opleiding over de ontwikkelde softwaretoepassingen.

Adinfo is een rendabele groep die in 2009 een operationele bedrijfskasstroom (EBITDA) van 7,8 miljoen euro op een omzet van 45,7 miljoen euro realiseerde. Meer dan de helft van deze omzet is recurrent. De EBIT-marge kwam vorig jaar uit op ongeveer 10 procent. Bij Adinfo werken ongeveer 340 mensen. Overnemer NRB telt meer dan 600 werknemers en realiseerde vorig jaar een omzet van 130 miljoen euro. NRB staat vooral bekend als een complete outsourcing of co-souricngpartner voor de financiële, de publieke en de nutssector. ‘Wat ons vooral aantrok in Adinfo, is dat het gaat om een stabiel bedrijf met trouwe klanten en een solide omzet’, aldus Guy Uerlings, CEO bij NRB. ‘Voorts zagen we onmiddellijk de complementariteit in van Adinfo, zowel geografisch als op het vlak van competenties. NRB krijgt met de overname van Adinfo een unieke opportuniteit om belangrijke onderdelen van zijn strategisch plan te realiseren, met name de uitbouw van een positie in Vlaanderen en de uitbouw van de dienstverlening naar de publieke sector toe.’

Over NRB:

NRB behoort tot de grootste ICT-spelers in België. Het werd midden jaren tachtig opgericht als IT-afdeling ‘between houses’ die voornamelijk diensten aan de eigen aandeelhouders verleende. Intussen heeft NRB een sterke positie verworven in de financiële sector, de publieke sector en de nutsbedrijven en wint het steeds meer terrein binnen de sociale en gezondheidssector.

NRB biedt alle elementen van een totale ICT oplossing en staat in voor de volledige levenscyclus ervan. NRB draagt niet alleen zorg voor de ICT-infrastructuur van zijn klanten, hetzij ter plaatse of in het eigen datacenter van NRB. NRB ontwerpt, ontwikkelt, beheert en onderhoudt bovendien ook de architectuur en de applicaties (mainframe of open systemen). NRB stelt vandaag meer dan 600 mensen tewerk in zijn kantoren in Herstal, Naninne en Brussel. Vorig jaar werd een omzet van 130 miljoen euro gerealiseerd. NRB is bovendien een lokaal bedrijf en wenst dit ook zo te houden. Concreet betekent dit dat 100% van de aandelen in handen zijn van Belgische organisaties. Dit maakt van NRB de perfecte partner voor iedereen die op zoek is naar plaatselijke verankering.

Meer informatie is beschikbaar op www.nrb.be

Contact :

Karl Reremoser, business development manager
0479 347 569 - karl.reremoser@nrb.be

Henri Thonnart, financial director
0477 369 048 - henri.thonnart@nrb.be

Over Adinfo:

ADINFO werd opgericht eind 2004. Haar samenstellende entiteiten hebben een historiek die teruggaat tot eind de jaren zestig, het prille begin van ICT waarbij regionale informaticacentra opgericht werden om aan de informaticabehoeftes van de openbare sector te voldoen.

ADINFO is samengesteld uit 3 ICT-bedrijven: CEVI NV, LOGINS NV en Adehis NV, Zij leveren voornamelijk ICT-producten en diensten aan de openbare sector; waaronder kant en klare, intern ontwikkelde softwarepakketten, diensten voor lokale besturen, en projectcapaciteit voor maatwerk. Adinfo realiseerde in 2009 een omzet van 45,7 miljoen euro met 340 werknemers.

Voor meer informatie: www.adinfo.be

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen