Michael Boeckx start als CTO bij de NRB Groep

maandag 26 november 2018

De functie van Chief Technology Officer is nieuw bij NRB. “Deze rol en verantwoordelijkheden zaten op verschillende plaatsen verspreid in de organisatie; onze experten deden en doen nog steeds prachtig werk, ieder in zijn domein,” licht Pascal Laffineur, CEO van de NRB Groep toe. “Echter, we zien dat de snelheid waarmee de digitale technologie evolueert hand over hand toeneemt. Vandaag is de cloud bovendien een haast onuitputtelijke bron van technologische oplossingen. En tegelijk wordt de impact van technologie op de werking en het succes van onze klanten en van NRB met de dag groter. Voor NRB, als partner, inspirator en coach in de digitale transformatie van zijn klanten, is het daarom cruciaal dat iemand op executive niveau een totaalbeeld heeft op elk moment en er op toeziet dat we de juiste technologie te allen tijde optimaal voor onszelf en vooral voor onze klanten inzetten en benutten.” “De opdracht van de CTO bestaat er bijgevolg in om een geïndustrialiseerd proces voor innovatie en technologisch beheer uit te tekenen, te implementeren en te beheren. Hij zal immers mee instaan voor de technologische backbone van het bedrijf. Hij zal de bedrijfsstrategie vertalen in een technologische strategie, ook op langere termijn. En waken over de correcte en consistente implementatie van dit technologische masterplan. Met deze aanstelling hebben we ontegensprekelijk een nieuwe mijlpaal in het transformatieplan van de NRB Groep bereikt.

Michael Boeckx, 39 jaar, volgde de opleiding elektronica-ICT aan de Katholieke Hogeschool Kempen en heeft een rijke ervaring in IT. Hij begon zijn carrière als IT Infrastructure Architect bij Pentair Water Europe en ging daarna bij IBM aan de slag, waar hij in de domeinen presales, postsales en projectmanagement werkte. In 2010 trad hij in dienst bij IRIS ICT als Head of Pre-Sales & Delivery. Tussen 2015 en nu was hij Senior global Architect bij VF Corporation (VF Corporation is een wereldleider op het gebied van merkkleding, schoenen en accessoires, met bijna 70.000 medewerkers en 12,4 miljard USD aan inkomsten).

Michael Boeckx: “Wat mij vooral over de streep getrokken heeft, is het feit dat NRB een sterk strategisch groeiplan kan voorleggen dat enerzijds berust op continuïteit dankzij bewezen troeven en bestaande klanten en anderzijds op een transformatieplan waarbij de optimalisatie van organisatie, technologische portefeuille en commerciële groei centraal staan. Een rol hierin vervullen als CTO, als facilitator en bruggenbouwer tussen het operationele en het commerciële lijkt me dan ook een fantastische uitdaging en opportuniteit.

 
Instance

In us they trust...

Contact us :

  • Mail us
  • Phone us

Follow us :

  • Linked In
  • Twitter
  • Google +
  • Slideshare
  • Youtube
  • Flickr

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen