Houffalize wint Agoria’s ‘Smart City Award’ met de toepassing van LetsGoCity en de steun van de NRB Groep

vrijdag 3 februari 2017

Vorige week donderdag 26/1 won de gemeente Houffalize de Smart Cities Award van Agoria met een mobiele toepassing die bedacht werd door de start up Letsgocity en ‘co-ontwikkeld’ werd door Afelio, de specialist in mobiele en webtoepassingen binnen de NRB Groep. De prijs werd uitgereikt tijdens het Smart Cities Forum, opgezet door Agoria.

Het Smart Cities Forum zette zes Belgische gemeenten in de bloemen voor hun innovatieve initiatieven in het domein van ‘Smart Cities’. Houffalize was er één van. Deze onderscheiding is tegelijk een erkenning voor de Smart Cities strategie van de NRB Groep.

Afelio heeft immers – als filiaal van de NRB Groep – een partnership met de jonge Luikse start-up afgesloten om hun toepassing die zich richt op het lokale sociale gebeuren in een professioneel jasje te gieten. Het is precies deze toepassing die ook de prijs van Agoria heeft weggekaapt. Deze context-gebaseerde toepassing wordt door Houffalize aan haar burgers aangeboden en stelt hen in staat om met één enkele toepassing op hun smart phone op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt en hen interesseert in hun gemeente (gemeentelijke informatie, lokaal nieuws, commerciële acties, culturele en andere activiteiten,...).

Letsgocity is bovendien een ‘app’ die zich inschrijft in de ‘Smart Cities’-strategie van de NRB Groep. De toepassing is immers ook een verlengstuk naar de eindgebruikers/burgers (front-end) van de (back-office-) toepassingen van Civadis, een ander filiaal van de NRB Groep. Die laatste zijn gespecialiseerde toepassingen die ontwikkeld zijn door Civadis en die bestemd zijn voor gebruik door de gemeentelijke administraties, Via de app Letsgocity en zijn integratie met Civadis e-loket (de web portal die toegang geeft tot de gemeentelijke administratie) kan de burger op zijn mobieltje officiële documenten zoals een ‘bewijs van goed gedrag en zeden’ aanvragen en vervolgens op de hoogte worden gehouden van de vooruitgang van het administratieve proces op de gemeentedienst.

Voor NRB is dit inderdaad een erkenning van zijn ‘smart cities’ aanpak, een aanpak die NRB ook zal illustreren op zijn stand tijdens het jaarlijkse ‘Salon des Mandataires’ in het Wex in Marche en Famenne op 16 en 17 februari ek.

Meer info over dit project? Bekijk deze korte video.

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen