2010 was voor de groep Network Research Belgium een belangrijk strategisch jaar en toont mooie resultaten

dinsdag 31 mei 2011

Herstal, 25 mei 2011 – 2010 was een goed jaar voor NRB. De groep NRB, recent versterkt dankzij de acquisitie van de groep Adinfo, is goed op weg om zijn strategisch plan te realiseren. Het eerste geconsolideerde jaarrapport toont mooie financiële resultaten. Met een geconsolideerde omzet van 185,5 miljoen euro en meer dan 900 werknemers positioneert NRB zich in de top 5 van de ICT-spelers in België.

De groep NRB versterkte zich midden 2010 met een meerderheidsparticipatie in de Adinfo-groep. Hiervoor nam NRB de 51 % participatie over die Dexia voordien hield in de Adinfo groep. De groep Adinfo bestaat uit drie operationele bedrijven, meer bepaald CEVI NV in Gent, Logins NV in Mechelen en Adehis SA in Namen. Vandaag werd, met de publicatie van het eerste geconsolideerde jaarrapport 2010, ook een eerste balans opgemaakt van de nieuw gevormde groep.

En de resultaten zijn positief, zowel voor moedermaatschappij NRB als voor de groep in zijn nieuwe geheel.

NRB toont een groeiend omzetcijfer en een goed resultaat

De moedermaatschappij Network Research Belgium s.a., de Groupement Informatique (GI) en de Groupement d’Intérêt Economiqe Informatique (GIEI) hebben hun objectieven voor 2010 ruim gehaald.

NRB, GI en GIEI leveren een breed pakket aan informaticadiensten, van het ontwerp en de ontwikkeling van applicaties, over het onderhoud en het operationeel beheer van ICT-infrastructuur en netwerken, tot integratiediensten, aan klanten zoals Ethias, de groep Tecteo, CILE, SIBELGA, federale overheidsdiensten, het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap.

De omzet van NRB s.a. (geconsolideerd met GI en GIEI) bedraagt voor 2010 138,7 miljoen euro. Dat komt neer op een stijging met 8 % ten opzichte van het zakencijfer van 2009. Het operationele resultaat bedraagt 16 miljoen euro, of 11,5 % ten opzichte van de omzet (EBIT). “Een zeer mooi resultaat, zeker met het oog op de strategische uitdagingen waarvoor NRB stond. We hebben ons transformatieplan kunnen realiseren en tegelijk de groei en sterke resultaten neergezet. Dit werkt uiteraard bijzonder motiverend en geeft vertrouwen voor de toekomst”, aldus Guy Uerlings, CEO van NRB.

De groep NRB wordt top 5 Belgische ICT-speler

De groep NRB – vanaf nu inclusief Adinfo – is goed voor een geconsolideerde omzet van 185,5 miljoen euro en een operationeel resultaat van 20,5 miljoen, of 11,1 % op omzet (EBIT). Daarmee positioneert de groep zich in zijn nieuwe geheel als een van de grotere én als een van de meest performante Belgische ICT-spelers. Een summiere geografische analyse toont daarbij dat 72 % van die omzet gerealiseerd wordt in het Waalse gewest, 19 % in Vlaanderen en 9 % in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het grootste aandeel van de omzet (50 %) wordt behaald in de financiële sector, 33 % in de publieke sector en 15 % in de sector van de nutsbedrijven.

Opgedeeld volgens aard van de verrichte diensten tonen de cijfers een belangrijk aandeel van ontwikkeling en integratiewerk (50%) en een aanzienlijke bijdrage van de infrastructuurdiensten (34%), naast de omzet uit de aan- en verkoop van hardware, software (licenties) en ander materiaal (16%).

Vier assen van de commerciële strategie

Guy Uerlings, CEO van NRB: “ Ons strategisch plan is opgebouwd rond vier commerciële sporen. Op de eerste plaats staat de tevredenheid en daarmee de consolidatie van onze bestaande klanten. Tweede spoor is het zoeken van nieuwe opportuniteiten in onze traditionele doelgroepen zoals de wereld van de banken en verzekeringen, de nutsbedrijven en de publieke sector. De ontwikkeling van opportuniteiten in nieuwe sectoren zoals de sector van zorg en gezondheid is een derde spoor. En last but not least zoekt NRB expansie van haar activiteiten naar Vlaanderen.”

“We hebben tal van successen geboekt in deze domeinen in 2010. Nieuwe contracten werden getekend met onze gevestigde klanten. Belangrijke nieuwe opdrachten werden ons toevertrouwd en we werven vandaag zeer actief in nieuwe segmenten. In die zin heeft de overname van Adinfo een belangrijke bijdrage geleverd aan ons strategisch plan: ze voegde het niveau van de gemeenten, OCMW’s en provincies toe aan onze bestaande activiteiten in de publieke sector. Bovendien creëren we met CEVI in Gent en Logins in Mechelen een belangrijke toegang naar Vlaanderen.”

Strategisch plan gericht op structurele groei

De cijfers van 2010, de synergetische voordelen van de NRB-groep in zijn nieuwe constellatie en de commerciële resultaten van het eerste kwartaal stemmen NRB optimistisch. Zowel met het oog op de realisatie van de objectieven die het bedrijf zich voor 2011 heeft opgelegd, als voor de verdere concretisering van zijn strategische driejarenplan op basis van een perfect gecontroleerde groei.

Guy Uerlings besluit: “Het feit dat wij een 100 % Belgische speler zijn – onze aandeelhouders zijn nog steeds volledig Belgisch, onze operationele centra en datacenters zijn hier gevestigd – is voor onze klanten een zeer sterke troef. Het grootste deel van de bedrijven – niet in het minst de publieke organisaties – die eveneens hier hun beslissingscentra hebben, appreciëren die ‘nabijheid’ ten volle. Maandenlange internationale escalaties vooraleer een oplossing geboden wordt, zijn hier niet aan de orde. De lijn naar de klant is kort. Soms maar een telefoontje ver. NRB heeft bijgevolg alle troeven in handen om de nummer 1 Belgische ICT-speler te worden”.

Over NRB

Een omzet van 185 miljoen euro en meer dan 900 medewerkers maken van de NRB-groep een van de grootste ICT-spelers in België.

NRB werd in 1987 opgericht als een gedeeld infrastructuur- en dienstencentrum dat diensten aan de eigen aandeelhouders verleende: de Ethias-groep en nutsbedrijven zoals ALG, CILE en Tecteo. Midden 2010 verwierf NRB een meerderheidsbelang in Adinfo, de groep rond CEVI (Gent), Logins (Mechelen) en Adehis (Namen), leveranciers van oplossingen en diensten voor de lokale publieke sector. NRB heeft intussen een sterke positie verworven op alle niveaus van de publieke sector, in de financiële sector en in de nutsbedrijven. NRB wint bovendien steeds meer terrein binnen de sociale en gezondheidssector.

NRB biedt alle elementen van een totale ICT-oplossing en staat in voor de volledige levenscyclus ervan. NRB draagt niet alleen zorg voor de ICT-infrastructuur van zijn klanten – ter plaatse of in de eigen datacenters – het ontwerpt, ontwikkelt, beheert en onderhoudt bovendien ook de architectuur en de applicaties (mainframe of open systemen). Dat laatste gaat om toepassingen voor de ondersteuning van core-businessprocessen in de nuts-, publieke en financiële sector, hetzij ontwikkeld op maat, hetzij door customisatie van ERP- (SAP), ECM- (Entreprise Content Management) of BI- (Business Intelligence) toepassingen.

Meer informatie is beschikbaar op www.nrb.be.

Contacts
Mr. Daniel Eycken - Marketing manager
Tel: +32 4 249 70 45
Email: daniel.eycken@nrb.be

Instance

In us they trust...

Contacteer ons

Luik

t. +32(0)4 249 72 11

Brussel

t. +32(0)2 286 57 11

Stuur een bericht

Partnerships & Certificeringen